Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Προσφυγή κατά της Μέρκελ για τα πυρηνικά εργοστάσια.

28 Φεβρουαρίου 2011.
Πέντε κρατίδια της Γερμανίας, τα οποία ελέγχουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), θα προσφύγουν στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας εναντίον της απόφασης της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της καγκελαρίου Μέρκελ να παραταθεί η λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, με τον ισχυρισμό ότι δεν ακολουθήθηκε η κανονική νομική διαδικασία.

...Παράλληλα το SPD και το Κόμμα των Πράσινων θα προσφύγουν ξεχωριστά στο ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας, διότι όπως λένε η απόφαση της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματική.
...Σύμφωνα με τα δύο αυτά κόμματα η παράταση της ζωής των εργοστασίων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας δεν έγινε νόμιμα διότι δεν τέθηκε σε ψηφοφορία στην άνω βουλή (Μπούντεσρατ), όπου ο συνασπισμός της Μέρκελ έχασε πέρυσι την πλειοψηφία.
...Τα δύο κόμματα ισχυρίζονται ότι ο νόμος θα έπρεπε να έχει ψηφιστεί από τη Μπούντεσρατ, όπου εκπροσωπούνται τα κρατίδια, διότι βάσει του νόμου αυτά επιφορτίζονται με νέες υποχρεώσεις και πιθανώς με επιπλέον δαπάνες.
...Τον περασμένο Νοέμβριο η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τη ζωή κατά 12 χρόνια κατά μέσο όρο των εργοστασίων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της χώρας, παρά τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι η πλειοψηφία των Γερμανών πιστεύει ότι η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ασφαλής.
...Η κυβέρνηση της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ υιοθέτησε τις αλλαγές στη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία το τελευταίο από τα 17 πυρηνικά εργοστάσια της χώρας έπρεπε να κλείσει το 2022.
...Σύμφωνα με τα ποσοστά παραγωγής ενέργειας που ίσχυαν μέχρι τώρα το τελευταίο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας θα έκλεινε περίπου το 2022. Με το νέο νόμο που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου, τουλάχιστον ένα εργοστάσιο θα εξακολουθεί να λειτουργεί το 2036...(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: