Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Οι ΗΠΑ αναμένουν από την Αίγυπτο να τηρήσει την συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ.

5 Φεβρουαρίου 2011.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσδοκούν ότι, ανεξάρτητα του ποιος θα είναι αύριο, στην εξουσία,
η Αιγυπτιακή κυβέρνηση θα σεβαστεί τις ειρηνευτικές συμφωνίες με τον Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες,  Παρασκευή.......Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανού προέδρου, Ρόμπερτ Γκίμπς, είπε ότι " Περιμένουμε πως οποιαδήποτε και αν είναι η κυβέρνηση της Αιγύπτου, θα παραμείνει αφοσιωμένη σε μία συμφωνία που έχει προσυπογραφεί από Αιγυπτιακή κυβέρνηση".
...Ο Γκίμπς αναφερόταν στη συμφωνία του Καμπ Ντέϊβιντ του 1978, που επετεύχθη από τις ΗΠΑ και αποτέλεσε τη βάση για τη συμφωνία ειρήνης, που υπογράφηκε το 1979 ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.
...Η τωρινή κατάσταση κρίσης στην Αίγυπτο και ο πιθανός εξοστρακισμός του Μουμπάρακ από την προεδρία, έχει εγείρει ανησυχίες, ειδικά στο Ισραήλ, για το αν μία νέα κυβέρνηση στη χώρα, θα είναι το ίδιο φιλική προς αυτό.
...Η συμφωνία του Καμπ Ντέϊβιντ, που είχε την υπογραφή του Ανουάρ Σαντάτ, προκατόχου του Μουμπάρακ, είχε τύχει απόλυτου σεβασμού από τον Αιγύπτιο πρόεδρο, που είχε ευρεία αποδοχή ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.
...Ο Γκίμπς στις δηλώσεις του την Παρασκευή, επεσήμανε ότι η ισχύουσα συμφωνία δεν είναι με έναν συγκεκριμένο πρόεδρο, αλλά με την κυβέρνηση, τη χώρα και το λαό της Αιγύπτου.
...Η κύρια ανησυχία των Ισραηλινών έχει να κάνει με την Μουσουλμανική Αδελφότητα και μία πιθανή επανάκαμψή της στο πολιτικό προσκήνιο.
...Παραδοσιακά αυτή η Οργάνωση αντιτίθεται σε οποιεσδήποτε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες με το Ισραήλ, αν και τελευταία παρουσιάζεται πιο διαλλακτική με την συμφωνία του Καμπ Ντέϊβιντ.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: