Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Συνεργασία Τατούλη με το υπουργείο Πολιτισμό για την ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς

9 Φεβρουαρίου 2011.
Η ατζέντα συνεργασίας της περιφέρειας Πελοποννήσου με το υπουργείο Πολιτισμού, για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με τους διευθυντές του υπουργείου Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφέρειας στην Τρίπολη...

...Η συνάντηση έγινε σε  συναινετικό κλίμα και η ατζέντα που συμφωνήθηκε περιλαμβάνει, την κοινή συνεργασία όλων των φορέων για να καταγραφεί και να δημιουργηθεί το σύνολο των προορισμών με πολιτιστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. 
...Ανάδειξη της ιεραρχίας στα μνημεία προορισμού, βάση αναγνωρισιμότητας και καταγραφή και εκπόνηση χάρτη μνημείων Πελοποννήσου.
***Με δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι, «...το υπουργείο δεν έχει καμία αρμοδιότητα, εμείς έχουμε την ευθύνη αποκλειστικά...», υπογραμμίζοντας ότι «την Περιφέρεια αφορά αμέσως και όχι εμμέσως, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου» .
«...Θέλω να μην υπάρχουν αυτές οι τραγικές καθυστερήσεις στις αποφάσεις σας που μας καθιστούν αναξιόπιστους. Ήδη η ζημία είναι τεράστια στην περιφέρεια. Οι πόλεις μας είναι θαμμένες, η Σπάρτη η κορυφαία πόλη δεν έχει αναπτυχθεί, δεν αναδείξαμε τι σημαίνει το Άργος, η Κόρινθος, η Σικυώνα. Είναι δικό μας πρόβλημα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Δεν θα τα λύσουμε όλα επί των ημερών μας, αλλά ας τα δρομολογήσουμε, ας τα βάλουμε σε μια άλλη λογική...», τόνισε ενδεικτικά ο κ. Τατούλης.

...Στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε την πρόταση που κατέθεσε το Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών κι αφορά την έκδοση πολιτιστικού άτλαντα για την καθιέρωση παρουσίασης του αρχαιολογικού έργου και ζήτησε από τους διευθυντές του υπουργείου να καταθέτουν ιδέες, αλλά και να προβάλουν τα έργο τους με εκδηλώσεις παρουσιάζοντας τα μνημεία και την πολιτιστική τους αξία.

...Τέλος, ο περιφερειάρχης μιλώντας για τον Ισθμό και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι, «...η Πελοπόννησος είναι νησί. Έχει ακτές και έχει και είσοδο. Η πύλη της είναι ο Ισθμός. Εκεί θα δημιουργήσουμε τη νέα εικόνα που θα έχει η περιφέρεια. Θα έχει άμεση σχέση με αυτό που διαχρονικά αποτελεί παράγοντα αξιολόγησης, η κοινωνιολογική εξέλιξη Πελοποννήσου σε αρχιτεκτονική απεικόνιση. Η εικόνα θα ξεκινά από τον Ισθμό...» ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: