Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ιταλοί διανοούμενοι κατά του έκφυλου Μπερλουσκόνι.

5 Φεβρουαρίου 2011.
Ιταλοί διανοούμενοι διεθνούς φήμης, αλλά και πολιτικοί, κινητοποιούνται σήμερα κατά του ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πριν λίγα λεπτά, ξεκίνησε στο κλειστό στάδιο «Palasharp» του Μιλάνου δημόσια συνάντηση, με αίτημα την παραίτηση του έκφυλου πρωθυπουργού, μετά τις αποκαλύψεις του σκανδάλου «Ρούμπι Καρίμα».
......Στην σημερινή κινητοποίηση, παίρνουν μέρος, μεταξύ των άλλων, ο σημειολόγος και συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο, ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίας Όσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο, ο ιστορικός Πόλ Γκίνζμπορκ.
...Η «συνάντηση διαμαρτυρίας», οργανώθηκε από τον σύνδεσμο «Δικαιοσύνη και Ελευθερία» και στηρίζεται από τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης. 
...Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πολίτες που έχουν ζητήσει να μπορέσουν να παρακολουθήσουν, από κοντά, την δημόσια αυτή συζήτηση, ξεπερνούν κατά πολύ την χωρητικότητα του «Palasharp», που δεν υπερβαίνει τις 9.000 θέσεις.
Ετοιμάζει ανασχηματισμό ο Ιταλός πρωθυπουργός

***Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός, προσπαθεί να περιορίσει τα επακόλουθα του «Ρούμπι Γκέϊτ», διευρύνοντας την κοινοβουλευτική και κυβερνητική του πλειοψηφία: 
...Σήμερα ανακοίνωσε ότι θα εντάξει στην κυβερνητική του ομάδα έναν νέο υφυπουργό, τον Νέλο Μουσουμέτσι, προερχόμενο από το κόμμα «La Destra» (Η Δεξιά), του Φραντσέσκο Στοράτσε. Για την ερχόμενη εβδομάδα, έχει αναγγελθεί ευρύτερος ανασχηματισμός και με κάλυψη σειράς κενών θέσεων, κυρίως σε υφυπουργεία.
...Παράλληλα, ο «mr.TV», θεωρεί βέβαιο ότι η συμπολίτευση, στην βουλή, έχει πλέον αγγίξει την απόλυτη πλειοψηφία, που αντιστοιχεί σε 317 ψήφους. Η τελευταία ευνοϊκή, για τον «Καβαλιέρε» εξέλιξη, είναι η επικείμενη παραίτηση του βουλευτή και ηθοποιού Λούκα Μπαρμπαρέσκι. Είχε εκλεγεί με τον «Λαό της Ελευθερίας» του Μπερλουσκόνι, στην συνέχεια ακολούθησε τον πρόεδρο της βουλής Τζανφράνκο Φίνι, στην δημιουργία του κόμματος «Μέλλον και Ελευθερία». Με την παραίτησή του, τώρα, ο Μπαρμπαρέσκι, στηρίζει τον ζάμπλουτο πρωθυπουργό, διότι πρόκειται να αντικατασταθεί από επιλαχόντα, απόλυτης εμπιστοσύνης του Μπερλουσκόνι.

...Οι εισαγγελείς του Μιλάνου, τέλος, άφησαν να διαρρεύσει ότι πρόκειται να παραπέμψουν σε δίκη, με κατεπείγουσα διαδικασία, τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, μόνο για την κατηγορία κατάχρησης δικαιώματος. 
...Για την κατηγορία υποστήριξης εκπόρνευσης ανηλίκων, πρόκειται να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη, από τον νόμο, διαδικασία, χωρίς άμεση παραπομπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: