Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο θέμα των ΚΑΠ

14 Φεβρουαρίου 2011.
"...Η άποψή μας είναι αμετάκλητη υπέρ της διεκδικητικής μας τάσης απέναντι στους ΚΑΠ,(Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι),, η οποία ασφαλώς και θα ορίζεται μέσα στο πλαίσιο του 2,4% ως ανταπόδοση από την φορολογία των φυσικών προσώπων και στο 4 % από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.)..."...Αυτό, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλης, ο οποίος προσθέτει "...Δεν θα σταματήσουμε εκεί, δεν θα κάνουμε το λάθος που έγινε από την ΕΝΑΕ τα προηγούμενα χρόνια. ...Ασφαλώς δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση στον κ.  Δράκο για να  καταλογίσω ευθύνη...."....."...Εκτιμώ ότι το επόμενο διεκδικητικό μας στάδιο είναι στο να δημιουργήσουμε περισσότερες προϋποθέσεις για παρέμβαση και απόδοση σε άλλα δημόσια αγαθά υπό την έννοια της υπαγωγής τους στους ΚΑΠ. Κι αυτό κάνουμε. ", συνεχίζει ο κ. Τατούλης και σημειώνει επιπλέον τα εξής :

"..Ήδη αυτή τη στιγμή η ευρυζωνικότητα και η δημιουργία της ευρυζωνικότητας ενώ καταρχάς δεν δίνεται το δικαίωμα της ανταποδοτικότητας στο επίπεδο της περιφέρειας, και δίνεται μόνο στο επίπεδο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης εμείς ήδη το έχουμε διεκδικήσει και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη τόσο του υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης, όσο και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας.
...Αλλά και σε άλλες παράλληλες δραστηριότητες που έχουν άμεση σχέση με την οιονεί ανταποδοτικότητα και την λειτουργία τους ως ΚΑΠ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο σύνολό της άλλωστε και με ομόφωνη γνώμη και με ομοψυχία όπως προηγούμενα τονίστηκε θα διεκδικήσει αυτούς τους πόρους που τόσο απαραίτητοι είναι για την εύρυθμη λειτουργία της. "..

Δεν υπάρχουν σχόλια: