Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Ταλαιπωρίας συνέχεια...

1 Φεβρουαρίου 2011.
Εβδομάδα ταλαιπωρίας περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, η συζήτηση του οποίου αρχίζει αύριο,  Τετάρτη, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής....***Από σήμερα ισχύουν νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών...Όσοι έχουν παλιά εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν έως τις 14 του μηνός και από εκεί και πέρα μπορούν να τα ανταλλάξουν σε ενάμιση μήνα με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια..........
Συγκεκριμένα, σήμερα, αλλά και αύριο, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία  και τα τρόλει, κατέρχονται σε 48ωρη απεργία.... Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν επίσης στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, ενώ και την προσεχή Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, θα κάνουν και νέα γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να ακινητοποιηθούν 11 το πρωί με 4 το απόγευμα.
...Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
....Τέλος, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν 24ωρη απεργία για σήμερα,  η οποία κρίθηκε παράνομη από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της ΑΜΕΛ...Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, θα περιφρουρηθεί από τους ίδιους του εργαζόμενους και ως εκ τούτου οι συρμοί του Μετρό δεν πρόκειται να κινηθούν...
....Σύμφωνα με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και αν δεν αλλάξει τίποτα, δεδομένου ότι οι διοικήσεις των επιχειρήσεων έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, σήμερα,  θα κυκλοφορεί μόνο ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και ο προαστιακός, ενώ,  όλα τα άλλα μέσα θα είναι ακινητοποιημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: