Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Ιατρικά...συλλαλητήρια...

9 Φεβρουαρίου 2011.
Με συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί, ενώ αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτκές αλλαγές στην Υγεία. Οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν μέχρι και την Παρασκευή, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν μέχρι και αύριο...
«...Περίμενα αυτή την ώρα από τον Ιούλιο του 2010, όταν το άρθρο 31 του ασφαλιστικού νόμου προέβλεπε τις γενικές αρχές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στην έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου......Αφού κατέθεσε βελτιώσεις στο νομοσχέδιο - οι οποίες υπαγορεύτηκαν, όπως ανέφερε, από τον διάλογο στη Βουλή και από την εισήγηση της ΟΚΕ - τόνισε ότι η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της, είναι σήμερα στη Βουλή για να προασπίσει τη δημιουργία, επιτέλους, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 
...Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ο γιατρός θα είναι κοντά στον πολίτη, «δίχως εξευτελισμούς και ταλαιπωρία», διευκρινίζοντας πως όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν σε επιμέρους κλάδους εργαζομένων στην πρωτοβάθμια υγεία, είναι πολύ σημαντικά, αλλά - όπως είπε - προηγείται η επιδίωξη όλων μας να φέρουμε τον γιατρό και τις υπηρεσίες του κοντά στους πολίτες. 
...Αναφερόμενος στις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο, είπε πως όταν ετέθη σε διάλογο ορισμένοι εκ των ιατρών αρνήθηκαν να βοηθήσουν, όμως - όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός - πίσω από την άρνηση, «κρύβεται η απροθυμία όσων πιστεύουν πως ξεβολεύονται», ενώ «για όσους φωνάζουν, ζητώντας να αποσύρουμε το σχέδιο νόμου», κάλεσε την Βουλή να αναρωτηθεί γιατί, ενώ κινητοποιούνται τόσες ημέρες, δεν έχουν κάνει ούτε μία πρόταση επί της ουσίας. 
...Μόνον 50 από τους 4.150 γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ, έχουν δηλώσει εγγράφως ότι δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, από χθες που το ΙΚΑ άνοιξε τις πόρτες του, στους συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς, σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 
...Ωστόσο πολλοί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, αναφέρουν ότι γιατροί που περιλαμβάνονται στους καταλόγους που έχουν αναρτηθεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους για ραντεβού. 
***Τέλος, να προσθέσουμε ότι κλειστά παραμένουν και σήμερα, Τετάρτη, τα φαρμακεία....

Δεν υπάρχουν σχόλια: