Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Αναστολή του Συντάγματος στην Αίγυπτο.

13 Φεβρουαρίου 2011.
Η νέα στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο της χώρας για έξι μήνες ή ως τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών ύστερα από τροποποιήσεις στο Σύνταγμα...Συγκεκριμένα, ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση αναφέρει επίσης ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο διαλύει το Κοινοβούλιο και αναστέλλει την ισχύ του συντάγματος ενώ μια επιτροπή καταρτίζει ένα τροποποιημένο σύνταγμα....«...Το Ανώτατο Συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων θα διαχειριστεί τις υποθέσεις της χώρας για μια περίοδο έξι μηνών ή ως τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών...», τονίζεται στην ανακοίνωση.
...Οι αποφάσεις που έλαβε η στρατιωτική ηγεσία περιλαμβάνουν «τη διάλυση της Ανω και της Κάτω Βουλής» και «τη συγκρότηση επιτροπής για την τροποποίηση άρθρων του συντάγματος και τον καθορισμό των κανονισμών για ένα λαϊκό δημοψήφισμα σχετικά με το θέμα αυτό».
...Σύμφωνα εξάλλου με πηγή του στρατού, η νέα στρατιωτική ηγεσία αναμένεται να εκδώσει προειδοποίηση εντός της ημέρας για οιονδήποτε προκαλέσει «χάος και αναταραχή». Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο θα απαγορεύσει επίσης συγκεντρώσεις των εργατικών ή επαγγελματικών συνδικάτων, τις απεργίες και θα ζητήσει από όλους τους Αιγύπτιους να επιστρέψουν την εργασία τους.

***"Νίκη της επανάστασης"...
...Ο Αϊμάν Νουρ, πολιτικός αντίπαλος του έκπτωτου Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και συνυποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές του 2005, δήλωσε σήμερα ότι τα βήματα της νέας στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας πρέπει να ικανοποιούν τους διαδηλωτές. «...Είναι μια νίκη της επανάστασης», δήλωσε ο Νουρ μετά την ανακοίνωση από τη στρατιωτική ηγεσία μέτρων, μεταξύ των οποίων και η διάλυση του Κοινοβουλίου.
...Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι θα κυβερνήσει τη χώρα για έξι μήνες ή ως τη διεξαγωγή εκλογών.

**8Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένεται να επηρεαστούν από την πολιτική αναταραχή τα σχέδια για την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στη χώρα. «Πιστεύω ότι τα σχέδια αυτά δεν πρόκειται να επηρεαστούν», δήλωσε ο Αχμεντ Σαφίκ όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια κατασκευής τεσσάρων πυρηνικών εργοστασίων στην Αίγυπτο ως το 2025.
...Εξάλλου ο Σαφίκ τόνισε ότι για το ρόλο του Ομαρ Σουλεϊμάν, τον οποίο ο Χόσνι Μουμπάρακ διόρισε αντιπρόεδρο, θα αποφασίσει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: