Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

"Ειρηνική μετάβαση" υπόσχεται ο αιγυπτιακός στρατός.

12 Φεβρουαρίου 2011.
Ο αιγυπτιακός στρατός υποσχέθηκε "...ειρηνική μετάβαση προς μια εκλεγμένη πολιτική εξουσία..." και διαβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος θα σεβαστεί τις περιφερειακές και διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει.
...Το ανώτατο συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων στο υπ' αριθμόν 4 ανακοινωθέν του τονίζει ότι η κυβέρνηση που διόρισε ο Χόσνι Μουμπάρακ λίγες ημέρες πριν από την παραίτησή του, θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις, ως το σχηματισμό νέας κυβέρνησης..."Η αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου παραμένει προσηλωμένη σε όλες τις περιφερειακές και διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει", τονίζεται.
Η Αίγυπτος και η Ιορδανία είναι οι μοναδικές αραβικές χώρες που έχουν υπογράψει συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ.
...Ο στρατός δεσμεύτηκε σε μια "ειρηνική μετάβαση εξουσίας", η οποία "θα προετοιμάσει το έδαφος για μια εκλεγμένη πολιτική εξουσία με στόχο την οικοδόμηση ενός ελεύθερου δημοκρατικού κράτους", υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν.
...Ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος χαιρέτισε την ανακοίνωση της στρατιωτικής ηγεσίας της Αιγύπτου. "Αυτή είναι μια καλή ανακοίνωση. Η ειρήνη δεν είναι μόνον προς το συμφέρον του Ισραήλ, αλλά και της Αιγύπτου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ανακοίνωση αυτή", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιουβάλ Στάινιτς.

***Η Μουσουλμανική αδελφότητα ανακοίνωσε ότι "δεν επιζητεί την εξουσία", ενώ εξήρε τις προσπάθειες του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου, σύντομα η εξουσία να παραδοθεί σε μία κυβέρνηση πολιτικών, όπως προσδοκά ο λαός.
...Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει δικός της υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, όποτε γίνουν, ούτε θα επιδιώξει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο."Είμαστε οι υπηρέτες του αξιοπρεπούς λαού".
...Στο μεταξύ, τέθηκε σε κατ' οίκον επιτήρηση ο πρώην υπουργός της Πληροφόρησης, Ανας ελ Φέκι, σύμφωνα με μία ανακοίνωση των στρατιωτικών. Πρόκειται για πολύ στενό συνεργάτη του Μουμπάρακ.
...Επίσης διέρρευσε ότι αριθμός πρώην κρατικών αξιωματούχων δεν θα μπορεί να αναχωρήσει για το εξωτερικό από το Κάιρο, εάν δεν εφοδιαστεί, προηγούμενα, με ειδική άδεια από τον Επίτροπο του στρατοδικείου στο Κάιρο.

***Εν τω μεταξύ...
...Εκατοντάδες αιγύπτιοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν διαδήλωση στην Ισμαηλίγια, μια μεγάλη πόλη που βρίσκεται στη διώρυγα του Σουέζ, διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά στις τάξεις της αστυνομίας και κατηγορώντας τους ανωτέρους τους ότι τούς έδωσαν εντολή να πυροβολούν διαδηλωτές. Ένστολοι αστυνομικοί και μέλη της μυστικής αστυνομίας πραγματοποίησαν πορεία στη μεγαλύτερη λεωφόρο της πόλης φωνάζοντας "αστυνομία και λαός μαζί".
...Η ήδη αντιδημοφιλής αστυνομία, έγινε μισητή στο λαό μετά τις αιματηρές συγκρούσεις με τους διαδηλωτές. Η αστυνομία κατηγορείται ακόμα ότι άφησε ελεύθερους κρατουμένους φυλακών σε ολόκληρη τη χώρα, αναγκάζοντας τους πολίτες να οργανωθούν για να αποτρέψουν λεηλασίες και άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: