Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ενεφανίσθη η...Μαριλίζα !

3 Φεβρουαρίου 2011.
Τον καθορισμό του πλαισίου και όχι την τελική λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη αναμένει η κυβέρνηση από την αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλες, σύμφωνα με την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου...
...Μιλώντας σήμερα, στο ραδιοσταθμό «Flash» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στη Σύνοδο «δεν περιμένουμε αποφάσεις, αναμένουμε να γίνει μια συζήτηση ουσίας, να υπάρξει η πολιτική επιβεβαίωση ότι πλέον πηγαίνουμε σε μια λύση πακέτο, μια συνολική λύση, να μπει το χρονοδιάγραμμα που το πιο πιθανό είναι ως τις 24-25 Μαρτίου που θα ξανασυνέλθει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ειδικευτούν τα στοιχεία του πακέτου».
...Δίνοντας το στίγμα της ελληνικής θέσης η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο της συνεκτικής προσέγγισης που ήδη από το Δεκέμβριο είχε αναδείξει ο πρωθυπουργός και κινείται σε τρία επίπεδα. 
«Πρώτα από όλα μια αποτελεσματική απάντηση στην κρίση χρέους, άρα δηλαδή ο μηχανισμός που υπάρχει πρέπει να έχει τους αναγκαίους πόρους, να έχει την αναγκαία ευελιξία να παρεμβαίνει στην αγορά των κρατικών ομολόγων για να δώσει μήνυμα στις αγορές και να μην είναι τα κράτη μέλη και η ευρωζώνη κάτω από την απειλή βδομάδα με βδομάδα τι θα γίνουν με τα spreads και τι θα πουν οι οίκοι αξιολόγησης», εξήγησε η αναπληρωτής υπουργός.

«....Όλο αυτό το σύστημα θα γίνει μέσα από πιο συγκεκριμένους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης», συνέχισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου για να συμπληρώσει ότι εκ μέρους της Ελλάδας τίθεται ως «προαπαιτούμενο για να ξεπεράσουμε την κρίση ένα σχέδιο ανάκαμψης, αναθέρμανσης της ευρωπαϊκής οικονομίας και ανάπτυξης».

«Γιατί όλα αυτά», κατέληξε, «πρέπει να καταλήγουν στο να πάει μπροστά η οικονομία, οι θέσεις απασχόλησης και φυσικά να νιώσουν και οι Ευρωπαίοι πολίτες και οι Έλληνες πολίτες ότι όλες αυτές οι θυσίες πιάνουν τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: