Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Διαδήλωση ελληνοκυπρίων υπέρ των τουρκοκυπρίων !

12 Φεβρουαρίου 2011.
Με σύνθημα «...μόνη μας λύση είναι η Λύση...», Ελληνοκύπριοι εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστές διακήρυξαν «...τον κοινό αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για λύση και επανένωση, ασφάλεια και ευημερία για όλους, χωρίς ξένες επεμβάσεις και στρατεύματα..».
......Η εκδήλωση αλληλεγγύης διοργανώθηκε από το Ελληνοκυπριακό τμήμα της Πλατφόρμας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος», με προσκεκλημένους Τουρκοκύπριους συνδικαλιστές. 
...Ωστόσο, οι Τουρκοκύπριοι δεν έδωσαν το παρών τους στην εκδήλωση, προφανώς σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις επικρίσεις της Άγκυρας ότι συνεργάζονται με τους Ελληνοκύπριους.
...Η εκπρόσωπος της Πλατφόρμας, Μαρία Μαυραδά, ανέφερε ότι ο αγώνας για λύση ήταν και πρέπει να παραμείνει κοινός και ότι λύση μπορεί να υπάρξει «αν όλοι ως ενεργοί πολίτες με ένα κοινό αγώνα διατρανώσουμε τη θέλησή μας για ειρηνική συμβίωση».
...Όπως είπε, η αντίσταση των Τουρκοκυπρίων δε γίνεται μόνο για οικονομικά αιτήματα, αλλά αφορά και τη διατήρηση της κυπριακής τους ταυτότητας που απειλείται από τη δημογραφική αλλαγή στη σύνθεση του πληθυσμού...(ΡΙΚ, ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: