Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πρώτο βραβείο φωτογραφίας στην "πληγωμένη" ομορφιά...

12 Φεβρουαρίου 2011.
Η φωτογραφία της Νοτιοαφρικανής Τζόντι Μπίμπερ που απαθανατίζει μια νεαρή Αφγανή, η οποία ακρωτηριάστηκε από το σύζυγό της, ήταν η νικήτρια του κορυφαίου ετήσιου διαγωνισμού "Word Press Photo".
...η φωτογραφία, που τρομάζει και έλκει τον θεατή την ίδια στιγμή, δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Time την 1η Αυγούστου. Είναι μοναδική γιατί απεικονίζει την αντίθεση μεταξύ της ομορφιάς του κοριτσιού και της ασχήμιας αυτού που της έκαναν...(φωτο : ΤΙΜΕ)...Η 44χρονη Μπίμπερ έχει κερδίσει ακόμη οκτώ φορές το διαγωνισμό Word Press Photo. ...εργάζεται ως ρεπόρτερ και έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία για την χώρα της, τη Νότια Αφρική.
...Τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού επέλεξαν τη φωτογραφία - παρότι προκαλεί σοκ - καθώς θεώρησαν ότι περιγράφει τη βία κατά των γυναικών με έναν τρόπο που αναδεικνύει και την αξιοπρέπεια των θυμάτων.
"...Είναι μία υπέροχη φωτογραφία, μία διαφορετική και τρομακτική φωτογραφία" δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Βινς Αλέτι.
...Η 18χρονη Αφγανή Μπίμπι Αίσα, θύμα της βίας του συζύγου της, αναζήτησε βοήθεια σε συγγενείς που αρνήθηκαν να της την δώσουν. Τελικά έφτασε σε μία αμερικανική βάση, όπου τη φρόντισαν και την πήραν μαζί τους στις ΗΠΑ, όπου ζει τώρα. Δέχτηκε να ποζάρει για τη φωτογράφο, θέλοντας να δείξει τους κινδύνους από ενδεχόμενη επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
...Και η ίδια η Μπίμπερ τόνισε ότι "...δεν ήθελε να απεικονίζει την Αίσα σαν θύμα...Σκέφτηκα, όχι, αυτή η γυναίκα είναι όμορφη" αναφέρει σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Time.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: