Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μάχη μέχρις εσχάτων, δίνει ο Καντάφι.

25 Φεβρουαρίου 2011.
"Ο Καντάφι τελείωσε...πιστέψτε με, δεν έχει καμμία ελπίδα"...Αυτό, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο, πρώην συνεργάτης του Λίβυου προέδρου...εν τω μεταξύ, όπως μετέδιδαν όλη τη νύχτα, τα ξένα πρακτορεία, μαίνονται οι μάχες μεταξύ υποστηρικτών του Καντάφι και διαδηλωτών, σε πολλές πόλεις της χώρας...Δυνάμεις ασφαλείας που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη επιτέθηκαν σε αντικυβερνητικές πολιτοφυλακές στην πόλη Μιζουράτα στη Λιβύη και σκότωσαν αρκετούς ανθρώπους, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς...
...Ο αυτόπτης μάρτυρας που ονομάζεται Μοχάμεντ δήλωσε ότι μονάδα παραστρατιωτικής δύναμης που ελέγχεται από έναν από τους γιους του Καντάφι, τον Χάμις, επιτέθηκε στους αντικυβερνητικούς κοντά στο αεροδρόμιο της Μιζουράτα, η οποία βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.
...Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το κέντρο της Μιζουράτα, το οποίο έχει περάσει στον έλεγχο των αντικυβερνητικών εδώ και αρκετές ημέρες, διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι «στο κέντρο της πόλης δεν γίνεται τίποτε, επικρατεί ηρεμία».
...Παράλληλα ο επικεφαλής της ασφάλειας στη Βεγγάζη, στη βορειοανατολική Λιβύη, παραιτήθηκε σήμερα και ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, μετέδωσε το δίκτυο Αλ Αραμπίγια.
...Ο Άλι Χουουέιντι παρουσιάζεται σε ερασιτεχνικό βίντεο στο οποίο ανακοινώνει την παραίτησή του και καταδικάζει τις επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Καντάφι κατά των διαδηλωτών στη Βεγγάζη, η οποία έχει περάσει πλέον στον έλεγχο των διαδηλωτών.

***Μισθοφόροι κατά πολιτών...
...Ενας ανταποκριτής του Ρόιτερς είδε περίπου δέκα ανθρώπους, οι οποίοι σύμφωνα με τους κατοίκους της Βεγγάζης είναι «μισθοφόροι» που δρουν για λογαριασμό του Καντάφι, να κρατούνται σε κτίριο των δικαστηρίων της πόλης...
Ένας δικηγόρος δήλωσε ότι η επιτροπή ασφαλείας που δημιούργησαν οι κάτοικοι της πόλης τη Δευτέρα, αφού πήραν τον έλεγχο της Βεγγάζης, έχει συλλάβει 36 «μισθοφόρους» από το Τσαντ, το Νίγηρα και το Σουδάν, τους οποίους είχε προσλάβει η Πραιτωριανή Φρουρά του Καντάφι.

«...Έχουν όλοι τους ανακριθεί και τους κρατάμε ασφαλείς, τους τρέφουμε καλά», δήλωσε ο Ιμάμ Μπουγκάιγκις, 50 ετών, ένας λέκτορας του πανεπιστημίου που τώρα βοηθά στην οργάνωση των επιτροπών των κατοίκων, προσθέτοντας ότι θα δικαστούν σύμφωνα με τους νόμους, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο το πότε.
...Οργισμένοι κάτοικοι της Βεγγάζης έχουν καταστρέψει το στρατόπεδο που, όπως λένε, χρησιμοποιούσαν οι Αφρικανοί μισθοφόροι, ενώ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να μάχονται κατά του Καντάφι.
...Ενώ ακόμη ένας κάτοικος του Τομπρούκ, ο Άλι, υπογράμμισε: «Ο στρατός είναι μαζί μας. Δεν υπάρχει αλ Κάιντα εδώ, οι άνθρωποι από κάποιο τηλεοπτικό δίκτυο είπαν ότι έχει αναλάβει τον έλεγχο η αλ Κάιντα. Όμως δεν υπάρχει αλ Κάιντα. Κάποιοι αντάρτες μας υποστηρίζουν, αλλά δεν θέλουμε τη βοήθειά τους».
...***Εξάλλου σύμφωνα με άρθρο ουκρανικής εφημερίδας Segodnya μισθοφόροι πιλότοι από την Ουκρανία πετούν λιβυκά πολεμικά αεροπλάνα προσφέροντας υποστήριξη στο καθεστώς του Καντάφι πληρώνονται 2.000 με 8.000 δολάρια το μήνα.
H εταιρεία στρατηγικών αναλύσεων Stratfor ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι Ουκρανοί μισθοφόροι χειρίζονταν τα αεροσκάφη που βομβάρδισαν εκατοντάδες διαδηλωτές κοντά στην Τρίπολη. Πάντως η εκπρόσωπος Τύπου της ουκρανικής πρεσβείας στη λιβυκή πρωτεύουσα διέψευσε τις πληροφορίες.
Παράλληλα, ο Λίβυος πρέσβης στη Μάλτα δήλωσε ότι περίπου 2.500 ξένοι «πράκτορες», πολλοί από τους οποίους συνδέονται με την αλ Κάιντα, συμμετείχαν στην αντικυβερνητική εξέγερση κατά του Καντάφι.

***Υπό τον έλεγχο των διαδηλωτών οι τερματικοί σταθμοί πετρελαίου...

...Οι σημαντικοί τερματικοί σταθμοί του πετρελαίου και των προϊόντων του ανατολικά της πρωτεύουσας βρίσκονται στα χέρια των αντικαθεστωτικών που πήραν τον έλεγχό τους από τον Καντάφι, δήλωσαν κάτοικοι της Βεγγάζης, οι οποίοι έχουν επαφή με ανθρώπους στην περιοχή.
...Οι ίδιοι διευκρίνισαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι αυτήν τη στιγμή προστατεύονται οι τερματικοί σταθμοί πετρελαίου και προϊόντων του στη Ρας Λάνουφ και τη Μάρσα ελ Μπρέγκα.
...Ο Σόλιμαν Καρίμ, κάτοικος που βοηθάει στη διοίκηση της Βεγγάζης, στην ανατολική Λιβύη, σημείωσε ότι οι εξαγωγές, ζωτική πηγή εισοδήματος για τη Λιβύη, συνεχίζονται. Άλλος κάτοικος της περιοχής άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι μπορεί να έχει επηρεαστεί η ροή του πετρελαίου.
...Οι πληροφορίες αυτές δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθούν από αυτούς που χειρίζονται τους τερματικούς σταθμούς.,(επιμέλεια : Γ.Τ., πηγές : ΑΠΕ, Γαλλικό, Α.Ρ., Ρόιτερ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: