Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.

25 Φεβρουαρίου 2011.
Ο Λευκός Οίκος ανακοινώνει πως από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ διερευνώνται οι ωμότητες, που διαπράττονται από το καθεστώς Καντάφι, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι έκλεισε και ί η πρεσβεία ΗΠΑ στην Τρίπολη...Το σημαντικότερο, όμως, που ανακοινώθηκε απόψε, είναι ότι "...
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξαιρούν, από το τραπέζι, καμία απολύτως μορφή δράσης τους έναντι του Μουάμαρ Καντάφι, επειδή στη Λιβύη έχει εκδηλωθεί πολλή βία, συμπεριλαμβανομένης μίας δυνητικής αμερικανικής στρατιωτικής δράσης...".....Αυτό, υπογράμμισε γύρω στις 22.17 ώρα Ελλάδας, μιλώντας στους δημοσιογράφους με διαπίστευση στο Λευκό Οίκο, ο εκπρόσωπός του, κ. Τζέϊ Κάρνι. 
...Τόνισε ακόμα, ότι η Ουάσιγκτον «θα επιβάλει μονομερείς κυρώσεις κατά της Λιβύης, οι οποίες όμως ακόμα δεν θα ανακοινωθούν, επειδή η διατύπωσή τους βρίσκεται, ακόμα, στο τελικό στάδιο». Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε επίσης, ότι δόθηκε η εντολή «η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Τρίπολη, να αναστείλει τη λειτουργία της». «Έχει απωλέσει την υποστήριξη του λιβυκού λαού ο Μουάμαρ Καντάφι», επισήμανε τέλος ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

...Εν τω μεταξύ, ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, απηύθυνε σήμερα μία έκκληση στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «να περάσει γρήγορα στη δράση, αναφορικά με μία προτεινόμενη δέσμη κυρώσεων κατά της λιβυκής ηγεσίας, ώστε αυτή να σταματήσει αμέσως τη βίαιη καταστολή εναντίον των διαδηλωτών, σε όλη τη χώρα...Πρέπει, ήλθε η ώρα, το Συμβούλιο Ασφάλειας, να αναλάβει δράση», όπως τονίστηκε από τον γγ του ΟΗΕ. «Οι ώρες κι οι ημέρες που έρχονται, θα είναι αποφασιστικές για τον λαό της Λιβύης», υπογράμμισε τέλος ο ίδιος.
...Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα στην επιβολή εμπάργκο όπλων και εξοπλισμού καταστολής, καθώς και στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και την απαγόρευση χορήγησης θεώρησης εισόδου στον Μουάμαρ Καντάφι και σε άλλα στελέχη του καθεστώτος του και συγγενείς του.
...Σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη, οι κυρώσεις μπορεί να τεθούν σε ισχύ «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, την Δευτέρα ή την Τρίτη».
...Ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ποια άτομα θα περιλαμβάνονται στην λίστα που θα υποστεί τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.
...Τα 27 κράτη μέλη αποφάσισαν επίσης να επιβάλουν εμπάργκο όπλων και υλικού το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταστολή των διαδηλώσεων.
...Ορισμένα από τα κράτη μέλη, όπως η Κύπρος, η Μάλτα και η Ιταλία, που έχουν στενούς δεσμούς με την Λιβύη, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την επιβολή κυρώσεων τόσο γρήγορα, αναφέροντας ότι δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο Μουάμαρ Καντάφι θα είναι στην εξουσία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
...Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία, ζήτησε την άμεση επιβολή κυρώσεων κατά του ηγέτη της Λιβύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: