Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Εκατοντάδεςπολίτες παραμένουν αγνοούμενοι στην Αίγυπτο...

15 Φεβρουαρίου 2011.
Εκατοντάδες άνθρωποι, που κατά πάσα πιθανότητα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, παραμένουν αγνοούμενοι, όπως ανακοίνωσε απόψε μια οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...«...Υπάρχουν εκατοντάδες κρατούμενοι, αλλά οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό τους δεν είναι πλήρεις. Τους κρατά ο στρατός», δήλωσε ο Γκαμάλ Έιντ, διευθυντής του Αραβικού Δικτύου Πληροφόρησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. 
...Η οργάνωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι λαμβάνει ακόμη «πληροφορίες που μιλούν για εξαφανίσεις πολλών νέων πολιτών».
...Ο Έιντ κάλεσε το στρατό να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τη λίστα με τους κρατούμενους και να σεβαστεί τα δικαιώματά τους. Ο στρατός «συντάσσει (έναν κατάλογο) με τους κρατούμενους με βάση την αιτία της σύλληψής τους κι αυτό μπορεί να πάρει χρόνο αλλά δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι δεν ανακοινώνει τα ονόματά τους και το πού κρατούνται», τόνισε.
...Η ανεξάρτητη εφημερίδα Αλ Μάσρι Αλ Γιουμ δημοσίευσε μια λίστα με ονόματα ανδρών και γυναικών ηλικίας από 15 έως 48 ετών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν κάποια στιγμή από τις 25 Ιανουαρίου - πρώτη ημέρα των διαδηλώσεων - μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες δηλαδή πριν από την παραίτηση του Μουμπάρακ.
...Σύμφωνα με τον Νάσερ Άμιν, δικηγόρο του Αραβικού Κέντρου Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ορισμένοι διαδηλωτές ενδέχεται να συνελήφθησαν από στρατιώτες αλλά πολλούς τους συνέλαβαν αστυνομικοί με πολιτικά καθώς έφευγαν από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: