Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Διαδηλώσεις στη Κολομβία.

26 Φεβρουαρίου 2011.
Πολλές εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν χθες, Παρασκευή, στην Μπογκοτά και την Μπουκαραμάνγκα, στη βορειοανατολική Κολομβία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της καναδικής μεταλλευτικής εταιρείας Greystar για εξόρυξη χρυσού...
...Στην Μπογκοτά οι διαδηλωτές --στην πλειονότητά τους φοιτητές και συνδικαλιστές-- συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Περιβάλλοντος καθώς υποστηρίζουν ότι η εκμετάλλευση του κοιτάσματος στο Σαντουρμπάν θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής ενώ ταυτόχρονα παραβιάζει την κολομβιανή νομοθεσία περί της προστασίας του περιβάλλοντος.
"....Είμαι πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση του Χουάν Μανουέλ Σάντος θα δώσει το πράσινο φως στην επιχείρηση αυτή γιατί η κυβέρνηση εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις πολυεθνικές", είπε ο γερουσιαστής της αριστεράς Χόρχε Ρομπλέδο.
"Το σχέδιο αυτό θέτει σε κίνδυνο τα υδάτινα αποθέματα χιλιάδων Κολομβιανών της περιοχής", πρόσθεσε.
...Στην επαρχία Σανταντέρ, στην πόλη Μπουκαραμάνγκα, την κοντινότερη στο ορυχείο Ανγκοστούρα το οποίο θέλει να εκμεταλλευτεί η Greystar, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εθνικής Ομοσπονδίας Εμπόρων.
...Σύμφωνα με τις αρχές, τα αποθέματα του συγκεκριμένου ορυχείου φτάνουν τις 10,2 εκατομμυρία ουγγιές χρυσού και 74 εκατομμύρια ουγγιές αργύρου....(AΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: