Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

"Τσουνάμι" διαδηλώσεων στο Ιράκ.

15 Φεβρουαρίου 2011.
Πολλές μικρές διαδηλώσεις, σε όλη τη χώρα, οργάνωσαν σήμερα Ιρακινοί διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά και την υψηλή ανεργία στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο Ιράκ. ...Οι Ιρακινοί διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για την έλλειψη βασικών υπηρεσιών και τροφίμων αλλά σήμερα έκαναν ευθέως αναφορά στην αναταραχή που σημειώνεται στον αραβικό κόσμο.
......Στη σουνιτική πόλη Φαλούτζα, στο δυτικό Ιράκ, περίπου 1000 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο δημαρχείο ζητώντας από τους τοπικούς αξιωματούχους να βελτιώσουν τις υπηρεσίες και να κάνουν περισσότερα για να καταπολεμήσουν τη διαφθορά. Στο Κιρκούκ, στο βορρά, μια μικρή διαδήλωση από 100 άτομα έγινε κοντά στο κτήριο του επαρχιακού συμβουλίου. Περίπου 200 διαδηλωτές κατέβηκαν επίσης στους δρόμους της Βασόρας, στα νότια.
...Στη Φαλούτζα, ένας άνθρωπος προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί, μιμούμενος τους διαδηλωτές στην Τυνησία και την Αίγυπτο, όμως τον σταμάτησαν οι άλλοι διαδηλωτές.
«...Η μοίρα των διεφθαρμένων ηγετών μας θα είναι ίδια με αυτήν του Μουμπάρακ και του Ζιν ελ-Αμπιντίν Μπεν Άλι», του πρώην προέδρου της Τυνησίας, είπε ο 21χρονος φοιτητής Τζαμάλ Αμπντάλα. «Αυτή είναι η ώρα των νέων, δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στη διαφθορά», πρόσθεσε.
...Μέχρι στιγμής οι διαδηλώσεις στο Ιράκ είναι μικρές. Ωστόσο, οργανώσεις ζητούν μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook να οργανωθεί μια συντονισμένη διαδήλωση στις 25 Φεβρουαρίου. 
...Μία ομάδα που αυτοαποκαλείται «Επανάσταση του Ιράκ» και έχει 6000 υποστηρικτές, ζήτησε από τους Ιρακινούς να συντονίσουν μια ογκώδη διαδήλωση. «Είμαστε τμήμα του κόσμου που επηρεάζεται απ' όσα συμβαίνουν γύρω μας. 
...Η επανάσταση στην Τυνησία και την Αίγυπτο είναι ένα μεγάλο κίνητρο για εμάς», έγραψε ένα μέλος της ομάδας στο Facebook....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: