Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

"Σημαντικά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία".

10 Φεβρουαρίου 2011.
Στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αιχμή την καθημερινή κατάσταση στο Αιγαίο, στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιλαμβάνεται την συμμετοχή της στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο ΝΑΤΟ, στη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη διμερή ελληνο-αμερικανική αμυντική συνεργασία και στις προοπτικές της νέας εταιρικής στρατηγικής σχέσης Ελλάδος-Ισραήλ, καθώς και στο πλαίσιο της ελληνικής αμυντικής πολιτικής, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην Σύνοδο των Προέδρων των Μειζόνων των Εβραϊκών Οργανώσεων της Αμερικής που διεξάγεται τις μέρες αυτές στην χώρα μας...
...Όσον αφορά στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού επανέλαβε ότι βασική μας πολιτική είναι η εγκαθίδρυση σχέσεων καλής γειτονίας και στενής συνεργασίας, υπογράμμισε τη σημασία της αμφίπλευρης εφαρμογής των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Όλα αυτά πάντοτε υπό το πρίσμα του Διεθνούς Δικαίου και συγκεκριμένα του Δικαίου της Θάλασσας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
...Για τις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά μιας στρατηγικής συνεργασίας ενώ αναφέρθηκε στην εβραική παράδοση της Θεσσαλονίκης και στην συμμετοχή των δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας στην αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Ισραήλ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: