Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Συγκρούσεις στο Κάιρο...

2 Φεβρουαρίου 2011.
Υποστηρικτές του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, κραδαίνοντας ρόπαλα και μαστίγια, εισέβαλαν πριν από μία ώρα, πάνω σε άλογα και καμήλες στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, (φωτο : Α.Ρ.),όπου συγκρούονται με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.
...
...Μια αυτόπτης μάρτυς είπε στο πρακτροείο Ρόιτερς ότι διαδηλωτές της είπαν πως πιστεύουν ότι μερικοί από τους υποστηρικτές του Μουμπάρακ που βρίσκονται πίσω από τις σημερινές συγκρούσεις είναι αστυνομικοί με πολιτική περιβολή. ...Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, οι έφιπποι οπαδοί του Μουμπάρακ περικυκλώθηκαν και υποχρεώθηκαν να αφιππεύσουν.
....Βίαιες συγκρούσεις με περίπου 10 τραυματίες στο Κάιρο ανάμεσα σε χιλιάδες οπαδούς του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και σε διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρησή του, χωρίς να επέμβουν οι ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι παρούσες στην περιοχή. 
....Οι διαδηλωτές συγκρούονταν με ξύλα και ρίχνοντας πέτρες γύρω από άρματα μάχης που φρουρούν τις εισόδους στην πλατεία, χωρίς οι στρατιωτικοί να παρεμβληθούν μεταξύ των αντιπάλων. 
...Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού όλο το πρωί υπήρχε μεγάλη ένταση. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, οι τραυματίες είναι δέκα. 
....Πληροφορίες κάνουν λόγο για επεισόδια και στην Αλεξάνδρεια.
...Πολλές εκατοντάδες οπαδοί του προέδρου πραγματοποίησαν πορεία νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Ταχρίρ όπου χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Μουμπάρακ έχουν κατασκηνώσει εδώ και εννέα ημέρες ζητώντας την αποχώρηση του προέδρου.
...Στο μεταξύ, τρία κινήματα που μετέχουν στο συνασπισμό κατά του Μουμπάρακ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν βίαια σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ.

***Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι αρκετοί δημοσιογράφοι του δέχθηκαν επίθεση από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι κατέστρεψαν εξοπλισμό των δημοσιογράφων.

***Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο απηύθυνε έκκληση για μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση την ερχόμενη Παρασκευή παρά την εντολή του στρατού στους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ ανακοίνωσε ότι θα διαπραγματευτεί μόνο με τον αντιπρόεδρο Όμαρ Σουλεϊμάν αν ο πρόεδρος Μουμπάρακ παραιτηθεί.
«Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν με τον αντιπρόεδρο Σουλεϊμάν μόνο μετά την παραίτηση του Μουμπάρακ», είπε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού της αντιπολίτευσης Μουσταφά Ναγκάρ.
...Ο Μουμπάρακ επέτρεψε στον Σουλεϊμάν να αρχίσει τις συνομιλίες με οργανώσεις της αντιπολίτευσης.
«Καλούμε τον κόσμο να συνεχίσει τη διαμαρτυρία του στην Πλατεία Ταχρίρ και ζητούμε από τον καθένα να συμμετάσχει στην 'Παρασκευή της αναχώρησης' για να πραγματοποιήσει πορεία από όλα τα κυβερνεία της χώρας στο Κάιρο, προς την Πλατεία Ταχρίρ, έξω από τη λαϊκή συνέλευση και το κτίριο της τηλεόρασης».
«...Θέλουμε να διαδηλώσουμε την Παρασκευή και αναμένουμε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους στους δρόμους όλης της Αιγύπτου για να ζητήσουμε την πτώση του καθεστώτος», δήλωσε στέλεχος της εκστρατείας υποστήριξης του Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι.
...Στο συνασπισμό της αντιπολίτευσης ανήκουν η Εθνική Ένωση για Αλλαγή υπό τον Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, η Μουσουλμανική Αδελφότητα και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί.

...Ο Ελ Μπαραντέι, εξέχουσα προσωπικότητα της αντιπολίτευσης, κάλεσε τον Μουμπάρακ να φύγει «το αργότερο την Παρασκευή», την οποία ονόμασε «Παρασκευή της αναχώρησης» τασσόμενος υπέρ μιας «έντιμης εξόδου», του 82χρόνου προέδρου.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: