Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Μικρή η συμμετοχή των δικηγόρων της Αθήνας στις εκλογές.

27 Φεβρουαρίου 2011.
Μικρή είναι η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις 56 κάλπες που υπάρχουν στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του για την επόμενη τριετία....
Οι 21.376 αθηναίοι δικηγόροι μπορούν να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες μέχρι την δύση του ηλίου. ...Η εκλογική αναμέτρηση θα συνεχιστεί αύριο Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011, όπου οι δικηγόροι της πρωτεύουσας θα επιλέξουν τον νέο πρόεδρο τους μεταξύ των δεκατεσσάρων συνδυασμών εκ των οποίων οι δύο δεν έχουν υποψήφιο πρόεδρο.
...Θεωρείται βέβαιο ότι οι δικηγόροι θα περάσουν και σε δεύτερο γύρο εκλογικής αναμέτρησης ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 8 Μαρτίου 2011 (η 7η Μαρτίου είναι Καθαρά Δευτέρα).
...Ο υποψήφιος πρόεδρος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βερβεσός δήλωσε: «Σήμερα μιλούν οι δικηγόροι. Πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν για να μην ψηφίσουν άλλοι αντί γι' αυτούς. Η συμμετοχή στη δημοκρατία είναι η μόνη λύση».
...Ο εκ των υποψηφίων προέδρων από τον χώρο της Ν. Δ. Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δήλωσε: «Σήμερα ψηφίζουν για την επανεκκίνηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στην δικηγορία. Πρέπει να πάμε πιο μπροστά πιο γρήγορα με νέες ιδέες, με νέους θεσμούς και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δούμε μια αλλαγή στην καθημερινότητά μας».

...Ο δεύτερος υποψήφιος πρόεδρος από τον χώρο του κυβερνώντος κόμματος Μπάμπης Αναλυτής δήλωσε: «Ο συνδυασμός της Δικηγορικής Ανανέωσης καλεί όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες να προσέλθουν στις κάλπες για να μην υπάρξει αποχή. Οι δικηγόροι ψηφίζουν ελεύθερα βάσει της φωνής της συνείδησής τους και γιατί γνωρίζουν το έργο μου και ως τέως πρόεδρος του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών και γιατί καθημερινά βρισκόμαστε δίπλα τους. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, έχουμε πρόγραμμα με στόχους που είναι εφικτοί και θα τους πραγματοποιήσουμε. Ο Μπάμπης Αναλυτής και ο συνδυασμός του έχει το σύνθημα «πρώτα οι δικηγόροι και τα καθημερινά προβλήματα».

...Ο δεύτερος υποψήφιος πρόεδρος από τον χώρο της Ν.Δ. Γιάννης Αδαμόπουλος δήλωσε: « Ο συνδυασμός κοινωνία των δικηγόρων έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα είμαστε σίγουροι ότι με τον ψήφο των συναδέλφων και με την εμπιστοσύνη που θα μας δείξουν θα προχωρήσουμε και θα επιλύσουμε τα βασικότερα προβλήματα του δικηγορικού κλάδου».

...Ο υποψήφιος προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κατσαφάδος δήλωσε: «Το ζητούμενο στις σημερινές εκλογές είναι να ανατραπεί η αδιέξοδη διαχειριστική πολιτική των τελευταίων χρόνων στον Σύλλογο, η πρωτοφανής απραξία και η εκκωφαντική αδράνεια. Σταθερή μας επιδίωξη, όπως άλλωστε και της μεγάλης πλειοψηφίας του μαχόμενου και υπερήφανου δικηγορικού σώματος, είναι ένας Σύλλογος με κύρος, δημοκρατικός, συμμετοχικός, καθημερινά στο πλευρό των δικηγόρων και μια δικηγορία αρχών, ίσων ευκαιριών, διαφάνειας, αξιοπρέπειας και προοπτικής για όλους. Με εμπιστοσύνη στη βούληση του δικηγορικού κόσμου, τους ζητάμε να εκφραστεί μαζικά συμμετέχοντας στις εκλογές και αναμένουμε να πραγματοποιηθεί η λυτρωτική ανατροπή που ζητούν οι δικηγόροι σήμερα».
...Από το χώρο του ΚΚΕ ο υποψήφιος πρόεδρος Άγγελος Βρεττός δήλωσε: « Είμαστε η Αγωνιστική Συσπείρωση, η παράταξη που απευθύνεται στους νέους μισθωτούς και μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους και εκφράζει τα δικαιώματά τους απευθυνόμενοι συνάμα και σε κάθε καλοπροαίρετο δικηγόρο που αγωνίζεται και αντιστέκεται στη σαπίλα του σημερινού συστήματος και πιστεύει ότι οι εκλογές στο ΔΣΑ θα δώσουν τη δυνατότητα για τη μεγαλύτερη συσπείρωση όλων των δικηγόρων, συσπείρωση η οποία θα συμβάλει στην πιο δυνατή και οργανωμένη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τόσο των δικηγόρων όσο και των εργαζομένων στο χώρο της Δικαιοσύνης».
...Ο υποψήφιος πρόεδρος Παναγιώτης Γαλετσέλλης δήλωσε: «Δυστυχώς το σώμα έχει προδοθεί με το φορολογικό. Ο μόνος τρόπος είσπραξης αμοιβής των δικηγόρων που προβλέπεται είναι η έγγραφη συμφωνία. Τι μας κοροϊδεύαν τότε; Και μας λέγανε αυτά που μας λέγανε; Ότι δηλαδή θα υπάρξει κατοχύρωση και εξασφάλιση της ελαχίστης νόμιμης αμοιβής . Δυστυχώς μετά λύπης μου το λέω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: