Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Κυρώσεις στην κυβέρνηση της Λβύης από τη διεθνή κοινότητα.

26 Φεβρουαρίου 2011.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στην κυβέρνηση της Λιβύης την Παρασκευή, ανακοινώνοντας πως θεωρεί ότι η νομιμοποίηση του Μουάμαρ Καντάφι να κυβερνά τη χώρα «έπεσε στο μηδέν» . Σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προβλέπει επιβολή οικονομικών και ταξιδιωτικών κυρώσεων καθώς κι εμπάργκο όπλων....(γράφουμε σχετικά και στις νυχτερινές σελίδες μας)...
...Αντιδρώντας στην αιματηρή καταστολή που εξαπέλυσαν οι λιβυκές αρχές ενάντια στους πολίτες που εξεγέρθηκαν κατά της κυβέρνησης του Καντάφι, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 41 χρόνια,  ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε διάταγμα με το οποίο 'παγώνουν' χρηματικοί πόροι του Καντάφι, των μελών της οικογένειάς του και κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησής του, της λιβυκής κεντρικής τράπεζας και κεφαλαίων που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία της χώρας.

«...Αυτές οι κυρώσεις έχουν ως στόχο την κυβέρνηση του Λίβυου ηγέτη Καντάφι ενώ προστατεύουν εκείνους τους πόρους που ανήκουν στο λαό της Λιβύης», ανέφερε ανακοινωθέν του Ομπάμα.
«Η κυβέρνηση του Μουάμαρ Καντάφι παραβίασε τις διεθνείς νόρμες και κάθε αξιοπρέπεια και πρέπει να της αποδοθούν ευθύνες», προστίθεται στο ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.
...Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα εμποδίσουν την μεταφορά μεγάλων ποσών που ανήκουν στη Λιβύη ώστε να αποτρέψουν τη λεηλασία της περιουσίας της χώρας από την κυβέρνηση Καντάφι, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ποσά.
...Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι κυρώσεις έχουν μεταξύ άλλων στόχο να ενθαρρύνουν στελέχη του λιβυκού κρατικού μηχανισμού να διαχωρίσουν τη θέση τους από την κυβέρνηση Καντάφι.

***Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον «τάχθηκε σθεναρά υπέρ της σύστασης μιας ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής έρευνας» που πρότεινε σε έκτακτη σύνοδό του το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- που ενδέχεται να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας- από μέρους των αρχών της Λιβύης.

***Εν τω μεταξύ...
...Σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη που διέρρευσε χθες προβλέπει επιβολή οικονομικών και ταξιδιωτικών κυρώσεων καθώς κι εμπάργκο όπλων. Στελέχη της αμερικάνικης και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν έχουν αποκλείσει ακόμα την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
...Το περιεχόμενο του 6σέλιδου σχεδίου απόφασης γιά τη Λιβύη, που εισάγεται προς διαβούλευση-ψήφιση στο Σ.Ασφάλειας του ΟΗΕ, διαρρέουν πληροφορημένες πηγές.

«...Οι επιθέσεις κατά Λίβυων αμάχων μπορεί να είναι 'εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας' που δικάζονται ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου», που ο ΟΗΕ έχει συστήσει και εδρεύει στη Χάγη, «αναφέρεται στο 6σέλιδο σχέδιο απόφασης για τη Λιβύη, που πρόκειται να εισαχθεί προς διαβούλευση-ψήφιση στο 15μελές Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, με πρωτοβουλία των αντιπροσώπων της Βρετανίας και της Γαλλίας», σύμφωνα με πληροφορημένες πηγές, που επικαλείται το Ρόιτερς.
...Στο ίδιο σχέδιο «...θεσπίζεται και η απαγόρευση, εφεξής, πώλησης οπλισμού προς τη Λιβύη, όπως κι η απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό κι η δέσμευση περιουσιακών τους στοιχείων στο εξωτερικό ενός αριθμού κορυφαίων αξιωματούχων του λιβυκού σημερινού καθεστώτος...» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: