Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μουμπάρακ δεν...ικανοποίησε τον Ερντογάν.

2 Φεβρουαρίου 2011.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκρινε ανεπαρκή την ανακοίνωση του προέδρου της Αιγύπτου Χόνσι Μουμπάρακ ότι θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, δηλώνοντας ότι η άμεση αποχώρηση είναι η μόνη επιλογή που μπορεί ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του λαού του....
«Ο αιγυπτιακός λαός περιμένει μία πολύ διαφορετική απόφαση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στο Κιργιστάν....«...Η σημερινή κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ως προς τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που ζητεί ο αιγυπτιακός πληθυσμός...», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι χωρίς την ανακοίνωση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, ο αιγυπτιακός λαός δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.
...Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας απηύθυνε χθες έκκληση προς τον Αιγύπτιο πρόεδρο να ακούσει τον λαό του και να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του.
...Οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές απέρριψαν το χθεσινό διάγγελμα του προέδρου της Αιγύπτου Χόνσι Μουμπάρακ με το οποίο ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, ζητώντας την άμεση αποχώρησή του από την εξουσία.
...Ο Αιγύπτιος πρόεδρος υποσχέθηκε να εγκαταλείψει την εξουσία στις επόμενες προεδρικές εκλογές και στο μεταξύ να προχωρήσει σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.
..Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε μετά το διάγγελμα ότι είπε στον Χόσνι Μουμπάρακ, κατά τη διάρκεια 30λεπτης τηλεφωνικής τους συνομιλίας χθες, την όγδοη ημέρα του κινήματος διαμαρτυρίας, ότι μία διαδικασία πολιτικής μετάβασης, ειρηνική και ήρεμη, πρέπει να αρχίσει «τώρα» στην Αίγυπτο, αποφεύγοντας ωστόσο να τού ζητήσει να ακούσει τις φωνές που ζητούν την άμεση αποχώρησή του.
...Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η συνταγμένη μετάβαση «πρέπει να αρχίσει τώρα» και πρόσθεσε ότι θα ήταν ευτυχής να προσφέρει τη συνδρομή των ΗΠΑ στην Αίγυπτο κατά τη διαδικασία αυτή.
...Η Βρετανία επανέλαβε την έκκληση προς τις αιγυπτιακές αρχές να προχωρήσουν σε «μία πραγματική, αισθητή και πλήρη» αλλαγή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φόρειν Όφις.

***Στο Κάιρο, η ανακοίνωση του Χόσνι Μουμπάρακ ότι θα παραμείνει στην εξουσία απορρίφθηκε αμέσως από τις εκατοντάδες χιλιάδες των συγκεντρωμένων διαδηλωτών στο κέντρο του Καΐρου, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
...Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, προσωπικότητα της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, απέρριψε τις δηλώσεις του Χόσνι Μουμπάρακ ως «κόλπο» για να παραμείνει στην εξουσία, ενώ οι διαδηλωτές της Πλατείας Ταχρίρ δεσμεύθηκαν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι την αποχώρηση του αιγύπτιου προέδρου. «Δεν θα φύγουμε εμείς. Αυτός θα φύγει», φώναζαν τη νύκτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: