Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ακαρπη η συνάντηση Σκανδαλίδη με αγρότες.

3 Φεβρουαρίου 2011.
Να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών των αγροτών Μακεδονίας και Θεσσαλίας μετά από την σημερινή μαραθώνια σύσκεψη που είχαν με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης....... Στη σύσκεψη,  συμμετείχαν εκπρόσωποι συντονιστικών επιτροπών από τους νομούς Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Φλώρινας, Γρεβενών και Κοζάνης...
Από την πλευρά του ο υπουργός,  σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, μετά την συνάντησή του με τους αγρότες δήλωσε ότι: 
«...Είναι δικαίωμά τους να κάνουν αυτό που πιστεύουν. Θεωρώ ότι η συζήτηση που κάναμε ήταν εξαντλητική και η απάντηση στα αιτήματά τους θετική. Ελπίζω να το ξανασκεφτούν».
...Νωρίτερα, ο κ. Σκανδαλίδης, στη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, με τους εκπροσώπους αγροτοκτηνοτρόφων από 13 μπλόκα, ξεκαθάρισε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους πραγματικούς παραγωγούς αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, καθώς και να εξυγιάνει το χώρο.
...***Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων, ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο για όλα τα αγροτικά μηχανήματα, άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, για τις ζημίες που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους, την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων - κυρίως στη Θεσσαλία - την ολοκλήρωση του μητρώου αγροτών και τη διενέργεια ελέγχων για να αποτραπούν οι μαζικές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών από χώρες των Βαλκανίων και ευρύτερα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
***Από την πλευρά τους οι υφυπουργοί Γιάννης Κουτσούκος και Μιλένα Αποστολάκη, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, αναφέρθηκαν ξεχωριστά σε καθένα από τα αιτήματα που κατέθεσαν οι αγροτοσυνδικαλιστές και για αρκετά απ’ αυτά δεσμεύτηκαν ότι θα δοθούν λύσεις, ενώ τους παρουσίασαν τη δυσμενή εικόνα που επικρατεί στο χώρο της παραγωγής τροφίμων, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
...Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι αγροτοσυνδικαλιστές συνεδρίασαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ αρνήθηκαν να απαντήσουν αν θα αποκλείσουν εθνικές οδούς και συνοριακές διαβάσεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια: