Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

"Πουλείστε τις παραλίες σας, για να μειώστε το χρέος..."

13 Φεβρουαρίου 2011.
"Πουλείστε τις παραλίες σας, για να μειώστε το χρέος...", μας προτρέπει
ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και μέλος της τρόικας, Σερβάς Ντερούζ, με σειρά δηλώσεων του και συνεντεύξεων σε κυριακάτικες εφημερίδες της Αθήνας......Ο κ. Ντερούζ, συγκεκριμένα, σήμερα, δίνει συνεντεύξεις στις εφημερίδες "ΒΗΜΑ" και "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"...και μας καυτηριάζει λέγοντας ότι έπρεπε πριν ζητήσουμε βοήθεια από το εξωτερικό, να έχουμε ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία για να μειώσουμε το χρέος...
...Φθάνει δε, στο σημείο να υποστηρίξει ότι πρέπει να πωληθεί ακόμη και η συμμετοχή του δημοσίου σε εταιρείες, όπου αυτή υπάρχει, ενώ διευκρίνισε ότι στην "πρώτη γραμμή" των αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. 
..."Τα πρώτα 5 δισ. θα προέλθουν από την πώληση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και τα υπόλοιπα 10 δισ. από εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο", αναφέρει.
...Για τη διετία 2013 -2015 συνιστά, μετ΄επιτάσεως,  την πώληση αεροδρομίων, λιμανιών και ακινήτων ενώ πρότεινε την χρονική επέκταση των συμφωνιών εκμετάλλευσης ελληνικής περιουσίας από ιδιωτικές εταιρείες.
"...Θα πουληθούν τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και η ακίνητη περιουσία από τα οποία θα εισπραχθούν 35 δισ. ευρώ . Επίσης υπάρχει και η μη καταγεγραμμένη περιουσία την οποία δεν έχουμε υπολογίσει" αναφέρει.
...Ο ίδιος έκανε ακόμη την πρόταση, να πωληθούν παραλίες προς τουριστική εκμετάλλευση. "Πουλήστε παραλίες για να αναπτυχθεί ο τουρισμός και η τουριστική κατοικία...", δηλώνει...
...Για τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ ανέφερε ότι "δεν θεωρεί απαραίτητο να έχει το κράτος μετοχές τους" ενώ σε ερώτηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υποστήριξε πως "είναι θέμα της κυβέρνησης τι πρέπει να κάνει και εάν πρέπει να μειώσει τη συμμετοχή της στον τραπεζικό κλάδο. Πάντως, υπάρχει η δέσμευση να πουληθεί ένα ποσοστό. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό γιατί θα επιτρέψει στις τράπεζες να γίνουν πιο ελκυστικές".
...Ο ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει ότι είναι ξεπερασμένο σύστημα ο 13ος και 14ος μισθός αν και αναφέρει ότι "εναπόκειται στην κυβέρνηση να αποφασίσει" εάν θα δοθεί πάλι στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. 
...Τονίζει ότι δεν προβλέπεται καμία αύξηση στον ΦΠΑ και σημειώνει "σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αυτό".
...Ταυτόχρονα, προειδοποιεί πως "εάν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή θα υπάρχουν μεγάλοι δημοσιονομικοί κίνδυνοι" αλλά προσθέτει ότι χρειάζεται χρόνος 3-5 χρόνια για να αποδώσουν αυτές οι πολιτικές. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δηλώνει ότι έχει ακούσει τις φήμες αλλά συμπληρώνει πως γνωρίζει ότι η κυβέρνηση "έχει δεσμευτεί να κυβερνήσει για τέσσερα χρόνια".
...Σημειώνεται ότι την ίδια πρόταση περί πώλησης κρατικής περιουσίας για να μειωθεί το χρέος έκανε πριν από λίγες ημέρες- πριν η τρόικα ανακοινώσει πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προκαλώντας αντιδράσεις-  και ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, από το βήμα συνεδρίου της Τράπεζας της Ελλάδας. 
...Ο ίδιος ζήτησε και την επανεξέταση της αναλογίας ένας προς πέντε στο δημόσιο...
   (Ν.Π., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: