Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Διευκρίνιση υφ. Εσωτερικών για τους ημιυπαίθριους.

17 Φεβρουαρίου 2011.
«...Ο νόμος 3843/2010 του υπουργείου Περιβάλλοντος ρητά προβλέπει πως δεν επιβάλλεται αναδρομικά το τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ), πλην των ανταποδοτικών, δηλαδή των τελών φωτισμού και καθαριότητας...»...Αυτό, επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ημιυπαίθριους...
...Σύμφωνα με αυτή την ανάλυση τα δημοτικά συμβούλια έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν ανταποδοτικά τέλη για το σύνολο της επιφάνειας ενός ακινήτου, περιλαμβανομένων και των κλειστών ή ανοικτών ημιυπαίθριων χώρων. «Αυτή η δυνατότητα των δήμων παραμένει, καθώς δεν γίνεται ρητή μνεία στο νόμο το υπουργείου Περιβάλλοντος για τα ανταποδοτικά τέλη», υπογραμμίζει ο κ. Ντόλιος.
...Υποχρέωση των δήμων θεωρεί, μάλιστα, ο υφυπουργός τον συνυπολογισμό των χώρων αυτών για τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη, αφού στην αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε διακριτική μεταχείριση, απέναντι σε εκείνους που έχουν δηλώσει και σε εκείνους που δεν έχουν δηλώσει τους ημιυπαίθριους χώρους....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: