Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αγώνας για τη σωτηρία των δελφινιών στον Κορινθιακό.

27 Φεβρουαρίου 2011.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο διέρχονται του Κορινθιακού Κόλπου περί τα 200 δελφίνια, εκ των οποίων το 10% χάνει τη ζωή του κατά τη διέλευση του κόλπου
....Το θέμα το έθιξαν πριν από λίγο καιρό οι οικολόγοι της Κορινθίας και αν μη τι άλλο πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους φορείς αλλά και εμάς τους πολίτες....συχνές είναι οι αναφορές πολλών αθηναικών και όχι μόνο, εφημερίδων και άλλων ΜΜΕ για τον θάνατο δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο....
...Οι οικολόγοι χρεώνουν αυτή την κατάσταση στους επαγγελματίες αλιείς, όπως αναφέρει και ο πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ κ. Β. Κελλάρης. Η ουσία είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει το συντομότερο προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάσταση!
...Σχεδόν ένα δελφίνι κάθε μήνα εντοπίζεται νεκρό, το τελευταίο διάστημα στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου. 
...Αιτία από ότι λέγεται είναι και η αυξημένη ρύπανση του βυθού σε βαρέα μέταλλα, η οποία είναι πάνω από το όριο κατά 20%.
...Από τον Αύγουστο μέχρι τον Φεβρουάριο έχουν εντοπιστεί συνολικά 14 δελφίνια νεκρά, ωστόσο οι οικολογικές οργανώσεις υπολογίζουν ότι ο αριθμός των νεκρών θηλαστικών είναι διπλάσιος, σύμφωνα με αναφορές των αθηναϊκών ΜΜΕ.
...Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο διέρχονται του Κορινθιακού Κόλπου περί τα 200 δελφίνια, εκ των οποίων το 10% χάνει τη ζωή του κατά τη διέλευση του κόλπου. Αυτή η κατάσταση πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει...(Γ.Τ., πληροφ. από Isthmos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: