Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δεν παραιτήθηκε, τελικά, ο Μουμπάρακ.

10 Φεβρουαρίου 2011
Διάγγελμα προς τον αιγυπτιακό λαό απήυθυνε πριν λίγο, ο πρόεδρος Μουμπάρακ, το βράδυ της Πέμπτης. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, αφού τόνισε πως μιλά «από την καρδιά» του, ανέφερε πως «δεν θα πάει χαμένο το αίμα» όσων έχασαν τη ζωή τους, τις τελευταίες ημέρες, από τα πρόσφατα γεγονότα. ....Υποσχέθηκε να διορθώσει τα λάθη του, να τιμωρήσει τους ενόχους των τελευταίων δολοφονιών στις διαδηλώσεις και να αγωνιστεί για την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας.......Με έμφαση, δε, απέκρουσε τις όπιες ξένες πιέσεις για παραίτηση του...και σημείωσε πως έχει «καθορίσει ένα σαφές όραμα για το πώς θα επιλυθεί η κρίση», αναφέροντας, μεταξύ άλλων πως έχει ζητήσει να τροποποιηθούν έξι διατάξεις του Συντάγματος.
...Όπως τόνισε, «προτεραιότητα είναι να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη σε όλους τους Αιγυπτίους. Δεν θα ανεχθούμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Θέλουμε σταθερότητα και ειρήνη. Η Αίγυπτος θα ορθοποδήσει πάλι».
...Ωστόσο, οι αντιδράσεις των χιλιάδων Αιγυπτίων που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, ήταν έντονες, καθώς περίμεναν να επιβεβαιωθούν οι φήμες για παραίτηση του προέδρου..με το άκουσμα του διαγγέλματος το ένα εκατομμύριο συγκεντρωθέντων πολιτών, έβγαλε τα παπούτσια του κραδαίνοντας τα στον αέρα, ενώ ακούστηκαν έντονα συνθήματα αποδοκιμασίας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: