Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Σύγκρουση ΝΔ με ΛΑΟΣ για το μνημόνιο.

27 Φεβρουαρίου 2011.
Φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ σε έντονο ύφος με αφορμή το μνημόνιο, αλλά και σενάρια περί συνεργασίας συγκεκριμένου βουλευτή του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη με την αξιωματική αντιπολίτευση, που προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις ανέβασαν το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης και σημάδεψαν το Σαββατοκύριακο τον χώρο της κεντροδεξιάς...
...Όλα ξεκίνησαν από μια δήλωση του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Κ. Αιβαλιώτη, ο οποίος αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου άσκησε σκληρή κριτική στο Μνημόνιο.
...Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση σε πολύ σκληρό ύφος, και δια μέσω του γραφείου τύπου του κόμματος υπενθύμισε ότι ο ΛΑΟΣ ψήφισε το μνημόνιο, ενώ απευθυνόμενη στο ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «λίγη τσίπα δεν βλάπτει».
«...Κάνουν κριτική στο μνημόνιο, αυτοί που το ψήφισαν με φανατισμό. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει» ήταν το ακριβές περιεχόμενο της ανακοίνωσης του γραφείου τύπου της ΝΔ.
...Η αντίδραση της ΝΔ επέσυρε την άμεση απάντηση του γραφείου τύπου του ΛΑΟΣ το οποίο απέφυγε να επιτεθεί ευθέως στη ΝΔ, και υποστήριξε την θέση του κόμματος για την ψήφιση του μνημονίου. «...Τα αποτελέσματα ΄χήρων δρόμων΄ και ΄χοίρων ενεργειών΄ επί πολλά χρόνια οδήγησαν στο να φαντάζει πέρσι το μνημόνιο, ως το ΄μη χείρον βέλτιστον΄ υποστήριξε στην ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ ενώ επέμεινε στην κριτική του για το Μνημόνιο εστιάζοντάς την στην μετέπειτα του Μνημονίου στάση και επιλογές της κυβέρνησης.
...Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι ο χειρισμός της περιόδου από την υπογραφή του μνημονίου μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση, ήταν χείριστος, εξ ου και η συνεχής και αδιάλειπτη κατηγορία του ΛΑ.Ο.Σ. προς την κυβέρνηση. «Εμμονές, αγκυλώσεις και πολώσεις δεν μας αγγίζουν και δεν μας αφορούν» κατέληξε η ανακοίνωση.
...Από εκεί και πέρα την σκυτάλη πήραν τα σενάρια. Κυριακάτικη εφημερίδα (Βήμα της Κυριακής) σε δημοσίευμά της έκανε λόγο για «κρυφό φλερτ» μεταξύ του βουλευτή του ΛΑΟΣ και γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Μάκη Βορίδη με τη Νέα Δημοκρατία.
...Την ίδια ώρα σε άλλες εφημερίδες έβλεπαν το φως σενάρια που έκαναν λόγο για προσέγγιση ΝΔ και ΛΑΟΣ με απώτερο στόχο την εκλογική συνεργασία και την κοινή κάθοδο στις εκλογές.

...Αμφότερα τα σενάρια διαψεύστηκαν μετά βδελυγμίας, το πρώτο επισήμως το δεύτερο ανεπισήμως μέσω διαρροών συνεργατών των προέδρων των δυο κομμάτων. Από την πλευρά του ΛΑΟΣ τονίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα εκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ ενώ από την πλευρά της ΝΔ έγινε γνωστό ότι το κόμμα δεν πρόκειται να κάνει καμία συζήτηση για συνεργασίες κομμάτων πριν τις εκλογές, τις οποίες στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι θα κερδίσουν με μεγάλη διαφορά, όποτε κι αν γίνουν.
...Σε ότι αφορά το δημοσίευμα περί προσέγγισης του Μάκη Βορίδη από τη Νέα Δημοκρατία και την ύπαρξη «κρυφού φλερτ» σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρξε έντονη αντίδραση από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ Α.Γεωργιάδη ενώ κατηγορηματική δήλωση διάψευσης αλλά πάντως σε χαμηλότερους τόνους έκανε και ο Μάκης Βορίδης.
...Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «χιλιοειπωμένα σενάρια που συνεχώς διαψεύδονται και παρά ταύτα επανέρχονται» και όπως διευκρίνιζαν συνεργάτες του προέδρου του ΛΑΟΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήλωση αυτή, αφορά και το σενάριο περί εκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ.
.Ο κ.Γεωργιάδης είπε επίσης ότι ο Μάκης Βορίδης «είναι αρκετά ευφυής για να κρατιέται μακριά από τέτοιου είδους ίντριγκες και ο αρχηγός της ΝΔ αρκετά σοβαρός για να τις υιοθετεί». Κατηγόρησε κάποιους χωρίς να αναφέρει ονομαστικά κανέναν, ότι «προφανώς ποντάρουν σε ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στα κόμματα» και τόνισε ότι «δεν θα τους περάσει».
.....Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ με τίτλο “Το κρυφό φλερτ Βορίδη-ΝΔ” και διευκρίνισε ότι «παρά την υφιστάμενη στο δημοσίευμα διευκρίνιση από πλευράς μου, ότι τέτοιο φλερτ δεν υφίσταται, επισημαίνω ότι οι όποιες εκτιμήσεις και αναλύσεις περιέχονται στο ανωτέρω δημοσίευμα, δεν με αφορούν και αντιθέτως με εμπλέκουν σε σενάρια με τα οποία ουδεμία σχέση έχω»....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: