Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Προσμονές και ελπίδες για Οσκαρ στον "Κυνόδοντα"

25 Φεβρουαρίου 2011.
Ο έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος, που είναι υποψήφιος για το χρυσό αγαλματάκι καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, βρίσκεται στο Λος Αντζελες και την ερχόμενη Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί του Kodak Theater, συνοδευόμενος από συντελεστές της ταινίας του...
Η επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου είτε τελικά κρατήσει στα χέρια του είτε όχι, τον «θείο Όσκαρ», είναι τεράστια και προσωπική.....
... Η δυναμική του «Κυνόδοντα» είχε διαφανεί από την πορεία του στα διεθνή φεστιβάλ, τις διθυραμβικές κριτικές που τον συνόδευσαν και την αποδοχή του από το κοινό, στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου προβάλλεται σε όλο τον κόσμο. 
...Το επιστέγασμα αυτής της διαδρομής, ήταν η επιλογή του από την αμερικανική επιτροπή των Όσκαρ, στις υποψηφιότητες για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία. 
...Έχουν περάσει 33 χρόνια από τότε που η «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη (1978) είχε μπει στην τελική πεντάδα των υποψήφιων για Όσκαρ ξενόγλωσσων ταινιών. 
...Τώρα, σε μια εποχή κρίσης για την ελληνική οικονομία με άμεσες συνέπειες και στην παραγωγή ταινιών, ο 38χρονος σκηνοθέτης κατάφερε να επαναφέρει το ελληνικό σινεμά στα Όσκαρ, γεγονός που τιμάει την Ελλάδα, αφού από τις εξήντα έξι συνολικά ταινίες που υποβλήθηκαν από κάθε χώρα ως επίσημη συμμετοχή , μόλις πέντε ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο....(Αμ. Χ., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: