Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μουμπάρακ εγκατέλειψε το Κάιρο.

11 Φεβρουαρίου 2011.
Πριν λίγη ώρα, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου, ανακοίνωσαν ότι ο πρόεδρος Μουμπάρακ και η οικογένειά του εγκατέλειψαν «το Κάιρο από στρατιωτική βάση στα προάστια προς άγνωστη κατεύθυνση», πιθανώς για το παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ Σέιχ.......Πάντως, δεν λέει να κοπάσει το μένος των πολιτών στην Αίγυπτο για την απόφαση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ να μην παραιτηθεί από τη θέση του και να παραμείνει στην εξουσία έως τη διενέργεια των εκλογών.
...Το χθεσινοβραδινό διάγγελμα του Μουμπάρακ δεν ηρέμησε το πλήθος, που βρίσκεται εδώ και μέρες συγκεντρωμένο στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. 

...Ο στρατός από την πλευρά του έχει δεσμευτεί ότι θα διασφαλίσει την ειρηνική και ομαλή μετάβαση του πολιτικού καθεστώτος.
...Παρόλα αυτά εκατομμύρια Αιγυπτίων παραμένουν στις πλατείες και τους δρόμους απαιτώντας την παραίτηση του Μουμπάρακ. Παράλληλα πραγματοποιούνται μεγάλες διαδηλώσεις μπροστά ή ακόμη και καταλήψεις σε κυβερνητικά κτίρια σε όλη τη χώρα στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια, το Σουέζ και άλλες μεγάλες πόλεις. 
...Μάλιστα, στο στην πρωτεύουσα χιλιάδες Αιγύπτιο έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης και του προεδρικού μεγάρου, όπου όμως ο στρατός έχει αποκλείσει την πρόσβαση του πλήθος προς αυτά. 
...Γενικότερα η παρουσία του στρατού είναι ισχυρή σε όλα τα κομβικά σημεία των μεγάλων πόλεων...
***«...Ο Μουμπάρακ ανήκει στο παρελθόν», «το αιγυπτιακό καθεστώς έχει τελειώσει», δήλωσε σήμερα ο δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.
Ο Δανός πρωθυπουργός κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις για τη διεξαγωγή «δίκαιων και δημοκρατικών» εκλογών στην Αίγυπτο.
Την επόμενη του διαγγέλματος του Χόσνι Μουμπάρακ, ο δανός πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης μεγάλη απογοήτευση για την άρνηση του αιγύπτιου προέδρου να εγκαταλείψει την εξουσία.
«...Ο Μουμπάρακ ανήκει στο παρελθόν. Ανήκει στην ιστορία. Τώρα έχουμε ένα καθεστώς που έχει τελειώσει», σημείωσε έπειτα από συνάντηση που είχε με την επιτροπή εξωτερικής πολιτικής του κοινοβουλίου.
«...Η διεθνής κοινότητα πρέπει σήμερα να ασκήσει τις μέγιστες δυνατές πιέσεις ώστε να υπάρξει ένας ακριβής οδικός χάρτης για τη διεξαγωγή δίκαιων και δημοκρατικών εκλογών» στην Αίγυπτο, προσέθεσε, εκφράζοντας «την πλήρη υποστήριξή του στις απολύτως νόμιμες διεκδικήσεις των διαδηλωτών για πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις...»..

Δεν υπάρχουν σχόλια: