Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Γιορτή απελευθέρωσης στο Κάιρο !

12 Φεβρουαρίου 2011.
...Ένα απέραντο πανηγύρι συνεχίζει να αποτελεί ολόκληρο το Κάιρο, με τον κόσμο να έχει ξεχυθεί στους δρόμους, τα κλάξον να χτυπάνε ασταμάτητα, τον κόσμο να χορεύει και να τραγουδά για την Αίγυπτο, τα πυροτεχνήματα να συνεχίζουν να φωτίζουν τον ουρανό, την πόλη να αποκτά ξανά το γνώριμο χρώμα της.

...Με το άκουσμα του νέου της αποχώρησης του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία, το πλήθος των διαδηλωτών της πλατείας Ταχρίρ και των γύρω δρόμων ξέσπασαν σε ζητωκραυγές.......Κάποιοι γέμισαν από δάκρυα χαράς.
...Οι σημαίες ατένιζαν ασταμάτητα τον καθαρό ουρανό του Καΐρου, οι γυναίκες άρχισαν να κάνουν τις «ζαγρούτες», τα επιφωνήματα χαράς που τα ακούμε σε γάμους, κάποιοι αξιωματικοί άρχισαν να πετάνε λουλούδια στο πλήθος κάποιοι άλλοι κατέβηκαν και χόρευαν με το πλήθος που ανέβηκε στα αυτοκίνητα ή στα τανκ, δείχνοντας την μεγάλη τους χαρά που έφτασαν στο ποθητό αποτέλεσμα μετά από 18 ημέρες διαδηλώσεων.
...Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν: «Εσύ έξω, εμείς μέσα» ή «Είσαι Αιγύπτιος, ψηλά το κεφάλι».
«...Τώρα δεν υπάρχει πλέον εδώ η μουσουλμανική αδελφότητα ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης» μας είπε κάποιος από τους διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει όλες αυτές τις μέρες στην πλατεία Ταχρίρ.
Και συνέχισε: «Τώρα, στρατός και λαός είναι ένα.
...Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είναι ένα...».
...Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι σε ερώτηση που του κάναμε για το πότε θα φύγει από την πλατεία, δεν έδειξε να επιθυμεί κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι «θέλουμε να δούμε τη νέα κατάσταση και αν είμαστε ικανοποιημένοι, πράγματι θα φύγουμε…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: