Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Τηλεφωνική συνομιλία Τζο Μπάιντεν με τον Αιγύπτιο αντιπρόεδρο.

6 Φεβρουαρίου 2011.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Ομάρ Σουλεϊμάν, στον οποίο τόνισε ότι η λήψη άμεσων μέτρων για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαία για την επίλυση της κρίσης...
...Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι «υπογράμμισε την ανάγκη ενός προγράμματος συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, που θα δείχνει ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις αυτές».
...Ο Μπάιντεν εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον πολιτών και ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όσοι δημοσιογράφοι και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν συλληφθεί χωρίς λόγο».

***Χθες, Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για την κατάσταση στην Αίγυπτο και την ανάγκη μίας πολιτικής αλλαγής.

«...Ο πρόεδρος έδωσε έμφαση στη σημασία μίας ομαλής και ειρηνικής μετάβασης, άμεσα, σε μία κυβέρνηση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του αιγυπτιακού λαού, συμπεριλαμβάνοντας την αξιοπιστία, αλλά και τις χωρίς αποκλεισμούς διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση», ενημέρωσε εκπρόσωπός του. (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: