Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Συναντήσεις Χριστόφια με Παπανδρέου και Παπούλια.

3 Φεβρουαρίου 2011.
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τα συναντήσεις του προέδρου Δ. Χριστόφια στη Γενεύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησής του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου....τόσο ο πρόεδρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και ο Ελληνας πρωθυπουργός, κάλεσαν την Τουρκία και τους Τυρκοκύπριους να επιδείξουν εποικοδομητική στάση και να μη θέτουν θέματα εκτός των διαδικασιών, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και ακόμη και των συμφωνηθέντων με τον κ. Ταλάτ....
...Επίσης ο κ Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί λύση του Κυπριακού δίκαιη βιώσιμη και αποδεκτή από το σύνολο των Κυπρίων μέχρι το τέλος του 2011.
...Το δεύτερο θέμα που συζήτησαν οι δύο ηγέτες, αφορούσε το σύνολο των ενεργειακών θεμάτων της περιοχής, όπου τονίστηκε ότι υπάρχει συναντίληψη και συντονισμός των κινήσεων.
...Τέλος, το τρίτο μείζον θέμα που συζήτησαν ήταν οι εξελίξεις στην Αίγυπτο όπου διατυπώθηκε η ευχή για ομαλή μετάβαση. Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα θα πάρει όποιες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες. Ο κ. Χριστόφιας ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη βοήθεια που παρείχε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία στους Κύπριους πολίτες που ήθελαν να φύγουν από την Αίγυπτο.

***Συνάντηση με Παπούλια...
...Την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Αίγυπτο και την ευχή όλα να εξελιχθούν σύντομα και με ομαλό τρόπο εξέφρασαν νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
...Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέδειξε ακόμη την σημασία να μην αλλάξει η πολιτική της Αιγύπτου προς την Ελλάδα και την Κύπρο. «Η Αίγυπτος υπήρξε σημαντικό αποκούμπι για την Ελλάδα και την Κύπρο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ως ηγέτιδα χώρα, μεγάλη χώρα στην περιοχή. ...Εύχομαι και ελπίζω να μην αλλάξει αυτή η πολιτική. 
...Διότι οι γείτονές μας, η κατοχική μας δύναμη, με την τεχνική του ισλαμισμού απλώνει φτερά παντού», πρόσθεσε ο κ. Χριστόφιας και σημείωσε ότι συζήτησε όλα τα θέματα και με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο είχε συναντηθεί προηγουμένως.
«...Συντονιζόμαστε και αυτό νομίζω είναι απαραίτητο. Ευχές μπορούμε να κάνουμε, να είναι τέτοια η πολιτική που θα ακολουθηθεί ώστε να μην εκτρέπεται από την πολιτική που συνηθίσαμε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
...Ο κ. Παπούλιας ενδιαφέρθηκε ακόμη για τις εξελίξεις που αφορούν τα ενεργειακά και, απευθυνόμενος στον ομόλογό του, είπε: «είσαι στο επίκεντρο τώρα με την ενέργεια». 
...Ο κ. Χριστόφιας εμφανίστηκε μετριοπαθής και περιορίστηκε να απαντήσει: «Εντάξει, θα φανεί...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: