Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Μάχες στο Νότιο Σουδάν.

10 Φεβρουαρίου 2011.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Σουδάν συνέλαβαν σήμερα την Μαριάμ αλ Μάχντι, εκπρόσωπο του κόμματος της αντιπολίτευσης Umma («Κοινότητα» ή «Έθνος», στα αραβικά--ο όρος συχνά χρησιμοποιείται ως αναφορά σε όλους τους πιστούς στο Ισλάμ) δήλωσε συγγενής της, μια ακόμα σύλληψη που εντάσσεται σε ένα κύμα καταστολής των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων....
«...Οι υπηρεσίες ασφαλείας την πήραν πριν μπει στο αυτοκίνητό της», δήλωσε η ξαδέλφη της, Χαμπάμπ Μουμπάρακ. Μεταξύ άλλων δεκάδες γυναίκες έχουν συλληφθεί στη διάρκεια κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης τον τελευταίο μήνα, πρόσθεσε η Μουμπάρακ.
...Στο μεταξύ στο νότιο Σουδάν τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μάχες ανάμεσα σε αποστάτες μιας παραστρατιωτικής ομάδας και το στρατό της περιοχής, ανακοίνωσε το επιτελείο, εγείροντας εκ νέου φόβους για τη σταθερότητα στην πετρελαιοπαραγωγό επαρχία που ετοιμάζεται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της εφέτος το καλοκαίρι.
...Οι μάχες, ανάμεσα σε μαχητές πιστούς στον Τζορτζ 'Ειθορ και στρατιώτες, στην περιοχή Τζόνγκλεϊ στο νότιο Σουδάν, που άρχισαν χθες Τετάρτη και συνεχίζονταν σήμερα Πέμπτη, αίρουν την επισφαλή εκεχειρία ανάμεσα στην παράταξη του Έιθορ και το στρατό. Η εκεχειρία συμφωνήθηκε μετά την ανταρσία στις τάξεις του στρατού του νότιου Σουδάν που είχε στοιχίσει τη ζωή 60 ανθρώπων...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: