Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη δόμηση από την Μπιρμπίλη.

9 Φεβρουαρίου 2011.
Σειρά αλλαγών κατέθεσε χθες στη Βουλή, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη στο νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη, όπως είπε, «τις προτάσεις και γνώμες που είχαν κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής», αλλά και τις ενστάσεις που εκφράστηκαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το άρθρο 9 που αφορά περιορισμούς στους όρους δόμησης σε περιοχές Natura.
......Η νέα ρύθμιση της υπουργού Περιβάλλοντος, που προέβλεπε ότι οι κατατμήσεις που έγιναν βάσει των τεσσάρων στρεμμάτων, θα θεωρούνται, κατ εξαίρεση, και μέχρι την ψήφιση του νόμου, άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα, δεν ικανοποίησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ούτε επίσης τους έπεισε η επισήμανση της κ. Μπιρμπίλη ότι «με τη νέα ρύθμιση εξασφαλίζεται μια δίκαιη αντιμετώπιση για τους μέχρι σήμερα ιδιοκτήτες μικρότερων εκτάσεων». 
...Οι βουλευτές επέμειναν στις αντιρρήσεις τους υποστηρίζοντας ότι η κ. Μπιρμπίλη αγνόησε τις προτάσεις τους. 
...«Μόνο το 10% των σημερινών οικοπέδων που έχουν έκταση τεσσάρων στρεμμάτων θα μπορέσουν να οικοδομηθούν», αντέτεινε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ζωίδης, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο «μνημονεύει η υπουργός» μπορούν να χτιστούν μόνο οικόπεδα που έχουν φάτσα σε επαρχιακό ή εθνικό δρόμο 45 μέτρα πλάτος και 50 μέτρα βάθος. 
...Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση της βουλευτού Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη που ανέφερε μεταξύ άλλων:«...Εγώ δεν μπορώ να ψηφίσω το άρθρο 9. Για να πάρετε την έγκριση μας πρέπει να μας πείσετε από που εκπορεύεται η δική σας βεβαιότητα για τις ρυθμίσεις και διεκδικείτε το αλάθητο». 
...«...Πρέπει να προχωρήσετε σε πραγματική βελτίωση», ανέφερε η βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συνάδελφός της, βουλευτής Κυκλάδων Γιώργος Παπαμανώλης. 
...Επικριτικός, τέλος, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, κάνοντας λόγο για αντιφατικές λογικές του νομοσχεδίου και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «...θα μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να συναινέσω στην οικολογική χρεοκοπία...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: