Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Ομπάμα: Πρέπει να φύγει τώρα ο Καντάφι...

27 Φεβρουαρίου 2011.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε aργά απόψε, σε ένα τηλεφώνημα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί...
«..Ο πρόεδρος δήλωσε πως όταν τα μόνα μέσα ενός ηγέτη για να παραμείνει στην εξουσία είναι να χρησιμοποιήσει μαζική βία εναντίον του ίδιου του λαού του, έχει χάσει τη νομιμοποίηση να κυβερνά και πρέπει να κάνει αυτό που είναι σωστό για τη χώρα του φεύγοντας τώρα», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δήλωση για το τηλεφώνημα.
...Είπε πως ο Ομπάμα και η Μέρκελ επαναβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην απαίτηση του λαού της Λιβύης για καθολικά δικαιώματα και συμφώνησαν πως η κυβέρνηση του Καντάφι «πρέπει να καταστεί υπόλογη».
...Νωρίτερα, αντιδρώντας στην αιματηρή καταστολή που εξαπέλυσαν οι λιβυκές αρχές ενάντια στους πολίτες που εξεγέρθηκαν κατά της κυβέρνησης του Καντάφι -ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 41 χρόνια-, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε διάταγμα με το οποίο 'παγώνουν' χρηματικοί πόροι του Καντάφι, των μελών της οικογένειάς του και κορυφαίων αξιωματούχων της κυβέρνησής του, της λιβυκής κεντρικής τράπεζας και κεφαλαίων που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία της χώρας.
«...Αυτές οι κυρώσεις έχουν ως στόχο την κυβέρνηση (του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ) Καντάφι ενώ προστατεύουν εκείνους τους πόρους που ανήκουν στο λαό της Λιβύης», ανέφερε ανακοινωθέν του Ομπάμα.
«...Η κυβέρνηση του Μουάμαρ Καντάφι παραβίασε τις διεθνείς νόρμες και κάθε αξιοπρέπεια και πρέπει να της αποδοθούν ευθύνες», προστίθεται στο ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.
...Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι κυρώσεις θα εμποδίσουν την μεταφορά μεγάλων ποσών που ανήκουν στη Λιβύη ώστε να αποτρέψουν τη λεηλασία της περιουσίας της χώρας από την κυβέρνηση Καντάφι, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ποσά.
...Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι κυρώσεις έχουν μεταξύ άλλων στόχο να ενθαρρύνουν στελέχη του λιβυκού κρατικού μηχανισμού να διαχωρίσουν τη θέση τους από την κυβέρνηση Καντάφι.
...Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον «τάχθηκε σθεναρά υπέρ της σύστασης μιας ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής έρευνας» που πρότεινε σε έκτακτη σύνοδό του το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- που ενδέχεται να αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας- από μέρους των αρχών της Λιβύης.
...Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκλεισε την πρεσβεία της στη Λιβύη μετά την εκκένωση του προσωπικού της.
...Σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη που διέρρευσε χθες προβλέπει επιβολή οικονομικών και ταξιδιωτικών κυρώσεων καθώς κι εμπάργκο όπλων. Στελέχη της αμερικάνικης και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων δεν έχουν αποκλείσει ακόμα την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

***Υπό επιτήρηση έθεσε το Παρίσι τα περιουσιακά στοιχεία του Καντάφι...
...Η Γαλλία κάλεσε σήμερα όλους τους οικονομικούς οργανισμούς να αναφέρουν κάθε ύποπτη κίνηση γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, ανακοίνωσε ο πυρήνας κατά του ξεπλύματος χρήματος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Tracfin.
«...Υπό το φως των εν εξελίξει γεγονότων στη Λιβύη, το σύνολο των επαγγελματιών (του κόσμου της οικονομίας) καλούνται να εφαρμόσουν με ιδιαίτερη προσοχή τα μέτρα επιφυλακής που προβλέπονται όσον αφορά όλες τις συναλλαγές που πιθανόν να αφορούν άμεσα ή έμμεσα πρόσωπα που έχουν σχέση με τη Λιβύη», σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Οικονομίας.

«...Επισημαίνεται πως αυτά τα μέτρα επιφυλακής πρέπει ιδίως να αφορούν κάθε συναλλαγή που πιθανόν σχετίζεται με τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται ή ελέγχονται, άμεσα ή έμμεσα από φυσικά ή νομικά παρένθετα πρόσωπα (περιλαμβανομένων και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου), από τον κ. Μουάμαρ Καντάφι, από άμεσα μέλη της οικογένειάς του και από πρόσωπα γνωστά για στενούς δεσμούς μαζί του», προστίθεται στο ανακοινωθέν.
...Για το υπουργείο Οικονομίας «οι συναλλαγές ... πρέπει χωρίς καθυστέρηση να δηλωθούν στο Tracfin».
«Οι δηλούντες καλούνται να αναφέρουν ιδιαίτερα τις δηλώσεις που αφορούν λειτουργίες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την παρακολούθηση των εν λόγω ποσών (ουσιαστική απόσυρση σε νομίσματα, πώληση πολυτίμων μετάλλων, αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό κ.λπ.)», προστίθεται στο ανακοινωθέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: