Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη Γκρούεφσκι στις ΗΠΑ...

7 Φεβρουαρίου 2011.
Μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων, επικαλούμενα διπλωματικές πηγές, μετέδωσαν ότι η Ουάσιγκτον προσκαλεί εσπευσμένα τον κ. Γκρούεφσκι, περίπου στα μέσα του Φεβρουαρίου, για να του μεταφέρει την ανησυχία της σχετικά με την έλλειψη του πολιτικού διαλόγου στην ΠΓΔΜ, μετά και την αποχώρηση της
αντιπολίτευσης από την Βουλή, τις πιέσεις προς τα ανεξάρτητα ΜΜΕ και την κατάσταση αναφορικά με την ευρωατλαντική πορεία της χώρας, που χαρακτηρίζεται από στασιμότητα......Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις αναφορές αυτές των μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων, υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του κ.Γκρουέφσκι στις ΗΠΑ προετοιμάζεται από τον περασμένο Οκτώβριο και όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές προετοιμασίες, τότε θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία μετάβασής του στην Ουάσιγκτον.
...Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι η επικείμενη επίσκεψη του κ.Γκρούεφσκι στις ΗΠΑ στοχεύει στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και οποιεσδήποτε άλλες αναφορές, σχετικά με τον χαρακτήρα της επίσκεψης αυτής, αποτελούν φήμες.
...Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, συγκαλεί για σήμερα, στα Σκόπια, σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων της χώρας, στην οποία θα εξεταστεί η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, μετά την επ' αόριστον αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή.
...Στην πρόσκληση αυτή του προέδρου της ΠΓΔΜ, αναμένεται να ανταποκριθούν σχεδόν όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
...Η αντιπολίτευση αποχώρησε από την Βουλή πριν από δέκα ημέρες, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Ν. Γκρούεφσκι για αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας και ως υπεύθυνο για την προβληματική κατάσταση, που έχει προκληθεί στα ΜΜΕ, τα οποία ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.

...Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), της οποίας ηγείται ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιστρέψει στη Βουλή, είναι να σταματήσουν οι πιέσεις από την μεριά της κυβέρνησης προς τα ΜΜΕ της χώρας και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των μέσων του ομίλου του επιχειρηματία Βέλια Ράμκοφσκι, ο οποίος ελέγχει τον μεγαλύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό στην ΠΓΔΜ και τρεις ημερήσιες εφημερίδες, που ασκούν έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική του Ν. Γκρούεφσκι....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: