Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μουμπάρακ...Φύγε τώρα...

2 Φεβρουαρίου 2011,
Δεν ξαναβάζει υποψηφιότητα ο Χόσνι Μουμπάρακ όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, χθες το βράδυ,  ενώ αναφέρθηκε σε υποκινούμενη ανατροπή του....συγκεκριμένα, έκανε λόγο για "υποκινούμενη ανατροπή", τονίζοντας ότι "...Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες μετατράπηκαν από ειρηνικές διαδηλώσεις σε χειραγωγούμενες κινήσεις που υποστηρίχτηκαν από πολιτικές δυνάμεις...", είπε χαρακτηριστικά.......Ο Aιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, αντικείμενο μιας έντονης λαϊκής διαμαρτυρίας, δήλωσε χθες το βράδυ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ότι θα παραμείνει αρχηγός του κράτους μέχρι τις προεδρικές εκλογές το Σεπτέμβριο, αλλά δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του.
«Φεύγα! Φεύγα!» φώναζαν χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, αφότου ενημερώθηκαν για την ομιλία του προέδρου.
«....Ο πρόεδρος είναι πολύ πεισματάρης, αλλά εμείς είμαστε πιο πεισματάρηδες από εκείνον. Εμείς δεν θα φύγουμε από την πλατεία Ταχρίρ (της Απελευθέρωσης), το επίκεντρο της κινητοποίησης...», δήλωσε ένας επικεφαλής της διαδήλωσης με ένα τηλεβόα.
«Εγώ, θα μείνω εδώ για όσο δεν θα εγκαταλείπει την εξουσία», τόνισε ο Αμπού ελ-Ελα, ένας άλλος διαδηλωτής.
...Με το διάγγελμά του ο επί 29 χρόνια ηγέτης της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του μέχρι το Σεπτέμβριο και δεν πρόκειται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος της χώρας.
...Όπως ο ίδιος είπε, στο διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο θα επιχειρήσει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και το σύστημα των εκλογών, τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να διαπραγματευτεί ώστε το κοινοβούλιο της χώρας να αλλάξει τα άρθρα 76 και 77 της χώρας, με σκοπό τον εκδημοκρατισμό του συστήματος των εκλογών.
«....Δεν σκόπευα έτσι και αλλιώς να βάλω υποψηφιότητα....» είπε και πρόσθεσε ότι «...οτιδήποτε και να συμβεί δεν θα φύγω από τη χώρα. Θα πεθάνω στη χώρα. Θα επαναφέρω την ειρήνη και θα αλλάξω όσα πράγματα ζητήθηκαν από το λαό μου και ιδιαίτερα από τη νεολαία, την οποία η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ως βασική προτεραιότητα. Τα γεγονότα μας αναγκάζουν να επιλέξουμε μεταξύ σταθερότητας και χάους....» είπε και κατέληξε, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «...η ιστορία θα κρίνει τον Χόσνι Μουμπάρακ. Όπως όλους».

«...Είμαι υπέρ μιας αξιοπρεπούς εξόδου για τον πρόεδρο Μουμπάρακ...», δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι ενώ εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές απαιτούν σήμερα την αποχώρηση του προέδρου Μουμπάρακ που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 30 χρόνια.
«...Θα γυρίσουμε σελίδα. Συγχωρούμε το παρελθόν», πρόσθεσε αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος δεν θα δικαστεί αν εγκαταλείψει την εξουσία όπως ζητούν οι διαδηλωτές και η αντιπολίτευση.
...Όμως δεν συμφωνούν όλοι στο κίνημα της αμφισβήτησης με τις δηλώσεις αυτές. «Θέλουμε να δικαστεί ο Μουμπάρακ. Ο Ελ Μπαραντέι δεν μιλάει εξ ονόματός μας...», δήλωσε ο ακτιβιστής Μοχάμεντ Ουάκεντ της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης Κεφάγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: