Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τα παίζει όλα για όλα ο Καντάφι...

28 Φεβρουαρίου 2011
Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν όταν δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν μια διαδήλωση στην πρωτεύουσα, ανέφερε η εφημερίδα Κουρίνα στην ιστοσελίδα της...
περίπου 10.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν στη συνοικία Τατζούρα, υποστήριξε η εφημερίδα επικαλούμενη τον ανταποκριτή της στην Τρίπολη....
«....Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο Σουκ Τζούμα (σ.σ. μια αγορά στην Τρίπολη), τους ακολούθησαν ένοπλοι άνδρες από το τάγμα του Καντάφι, ντυμένοι με πολιτικά, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον άοπλων νέων ...Πολλοί νέοι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν», σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«...Οι ένοπλοι κατόπιν πήραν τις σορούς των νεκρών, τους τραυματίες, ακόμη και όσους έστεκαν κοντά στους τραυματισμένους», αναφέρει η εφημερίδα. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.
...Ο Μουαμάρ Καντάφι αρνείται να παραδεχτεί ότι γίνονται διαδηλώσεις στους δρόμους της Τρίπολης υποστηρίζοντας ότι όλοι οι Λίβυοι τον «λατρεύουν», όπως είπε η δημοσιογράφος του δικτύου ABC Κριστιάν Αμανπούρ, η οποία πήρε συνέντευξη από το Λίβυο ηγέτη.
«...Όλοι οι άνθρωποί μου με αγαπούν. Θα πέθαιναν για να με προστατεύσουν» φέρεται να δήλωσε ο Καντάφι, σύμφωνα με το μήνυμα που ανήρτησε η Αμανπούρ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
...Την ίδια στιγμή κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι εγκατέλειψαν την κυβέρνησή του στον αγώνα της κατά των «τρομοκρατών», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
«Εκπλήσσομαι που έχουμε συμμαχήσει με τη Δύση για να πολεμήσουμε την Αλ Κάιντα και τώρα που πολεμάμε τρομοκράτες μας εγκατέλειψαν», είπε στη γνωστή δημοσιογράφο του ABC Κριστιάν Αμανπούρ. «Ίσως θέλουν να κατακτήσουν τη Λιβύη», πρόσθεσε.
Ο Καντάφι χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα «καλό άνθρωπο» που όμως φαίνεται ότι είναι «παραπληροφορημένος» όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη, όπως αναφέρει το κανάλι στην ιστοσελίδα του.
«Δύο ανακοινώσεις του που άκουσα πρέπει να προέρχονταν από κάποιον άλλο. Η Αμερική δεν είναι η διεθνής αστυνομία του κόσμου», κατέληξε.
Επιπλέον, ο Καντάφι απέλυσε τον επικεφαλής των μυστικών του υπηρεσιών, θεωρώντας τον ως δράστη-κλειδί των πιέσεων που ασκούνται εναντίον του καθεστώτος του μέσα στη χώρα, γράφει στο σημερινό της φύλλο μια λιβυκή εφημερίδα.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Quiryna», που εδρεύει στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων κατά του Καντάφι, έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι απολύθηκε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αμπντάλα αλ Σενούσι και διορίστηκε στη θέση του ένα μέλος της ομάδας σωματοφυλάκων του Καντάφι, ο Μανσούρ αλ Κάζι»....Η πληροφορία αυτή της εφημερίδας δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές της Τρίπολης.

***Παράλληλα...
...Ο Καντάφι ανέθεσε πιο πριν στον επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας να έχει διαβουλεύσεις με την ηγεσία της ανατολικής περιοχής της Λιβύης, η οποία δεν τελεί πλέον υπό τον έλεγχο του Λίβυου ηγέτη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
...Το δίκτυο, το οποίο επικαλείται ανταποκριτή του στη χώρα, κατονομάζει επίσης τον επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής ως τον Μπουζάιντ Ντόρνταχ.
...Εκπρόσωπος του πρόσφατα σχηματισθέντος Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης που εδρεύει στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, και το οποίο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του, αποτελεί το πρόσωπο της επανάστασης στη χώρα, δήλωσε χθες ότι δεν βλέπει περιθώρια διαπραγματεύσεων με τον Καντάφι.
...Παράλληλα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο-Οκάμπο δήλωσε ότι το διεθνές δικαστήριο θα εξετάσει τις κατηγορίες για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας από τον λίβυο ηγέτη Καντάφι.
«...Οι πληροφορίες δείχνουν ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στον πρόεδρο Μουάμαρ Καντάφι επιτέθηκαν στους πολίτες στη Λιβύη», δήλωσε ο Μορένο-Οκάμπο.
«...Αυτό μπορεί να συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει να σταματήσει. Το Δικαστήριο θα ενεργήσει άμεσα και αμερόληπτα. Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία για ηγέτες που εμπλέκονται στη διάπραξη εγκλημάτων», προσέθεσε.
...Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα για τις κατηγορίες αυτές.

***Αεροπορική επιδρομή εναντίον αντικαθεστωτικών...
...Αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές, στην ανατολική Λιβύη, έπληξε η πολεμική αεροπορία του Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τη Βεγγάζη.
...Αεροπορική επιδρομή έγινε σε αποθήκη που βρίσκεται στην περιοχή Αντζαμπίγια, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτίως της Βεγγάζης, όπως ανέφερε ένας μάρτυρας, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν υπάρχουν ζημιές και πόσο σοβαρές είναι.
...Εξάλλου, ένας έφεδρος από τη Βεγγάζη είπε ότι δύο αεροπλάνα έβαλαν εναντίον αποθηκών στην Αντζαμπίγια και τη Ράτζμα αλλά αποκρούστηκαν από αντιαεροπορικά πυρά. Πρόσθεσε ότι από την επιδρομή στην Αντζαμπίγια καταστράφηκε μια δεξαμενή νερού αλλά όχι και η αποθήκη με τα πυρομαχικά και ότι δεν υπάρχουν θύματα.
...Στις 22 Φεβρουαρίου ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ο δευτερότοκος γιος του Καντάφι, είχε παραδεχτεί ότι οι ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν αποθήκες με όπλα, υποστηρίζοντας ότι οι στόχοι αυτοί βρίσκονταν μακριά από κατοικημένες περιοχές.
...Προηγουμένως, πυροβολισμούς στον αέρα έριξαν οι ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι όταν περίπου 400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα στο προάστιο Τατζούρα, στα ανατολικά της λιβυκής πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
...Λίγο μετά την έναρξη της διαδήλωσης, διάφορα οχήματα 4χ4 κατέφθασαν στην πλατεία διεξαγωγής της και οι επιβαίνοντές τους, που φορούσαν πράσινα μαντήλια, βγήκαν έξω από τα οχήματα και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, σε μία προσπάθεια να διαλύσουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: