Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Τα προβληματικά δημόσια έργα της Λακωνίας στο προσκήνιο.

3 Φεβρουαρίου 2011.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ με αφορμή τη σοβαρή κατολίσθηση του νέου δρόμου Κλαδά-Σελλασίας λίγο μετά την παράδοσή του στην κυκλοφορία και την εκ νέου ανάθεση εργολαβίας για την αποκατάστασή του χωρίς να έχουν καταλογισθεί ευθύνες και χωρίς να έχουν δοθεί επαρκείς απαντήσεις και στοιχεία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου , σε συνδυασμό και με τις επίσης προβληματικές εργολαβίες «Μακρυνάρας» , «Σκούρας-Πυρί» κλπ ,κλπ, οργάνωσε εκδήλωση στο ξενοδοχείο SPARTA INN τη Δευτέρα 31 ιανουαρίου με θέματα :
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ
  • ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕΛΛΑΣΙΑΣ – ΚΛΑΔΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Στην εκδήλωση αποφασίστηκαν και ψηφίστηκαν τα ακόλουθα:

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 31-01-2011 και ώρα 07.00 μμ σε Αίθουσα του ξενοδοχείου Sparta Inn , μετά από κάλεσμα της Γραμματείας της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης , αφού ακούσαμε τις εισηγήσεις των ομιλητών και τις τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων , αποφασίσαμε ομόφωνα τα παρακάτω:

α) Καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο όλους εκείνους που αποφάσισαν την εκτέλεση του έργου της παράκαμψης Κλαδά - Σελλασίας με ελλιπείς μελέτες και προβληματική κατασκευή που είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση τμημάτων του δρόμου δύο μόλις μήνες μετά την περαίωση του και όλα αυτά παρά τις αναθεωρήσεις που αλλοίωσαν την αρχική μελέτη και πρόσθεσαν 17 εκ. ευρώ στον αρχικό προϋπολογισμό.

β) Απαιτούμε από την σημερινή πολιτική ηγεσία της περιφέρειας Πελοποννήσου
  • Να ξεκινήσει άμεσα όλες τις νόμιμες διαδικασίας για την απόδοση ευθυνών ---- πολιτικών και πειθαρχικών - σε όσους αποφάσισαν , μελέτησαν , κατασκεύασαν , και επέβλεψαν το έργο.
  • Να μην εγκρίνει την ανάθεση της επιδιόρθωσης του αμαρτωλού έργου με το σκανδαλώδες ποσό των 25 εκ ευρώ , αλλά με ορθολογιστικές μελέτες που προτείνουν ειδικοί να εξοικονομήσει πόρους για την υλοποίηση άλλων έργων και υποδομών που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.
  • Απαιτούμε να αλλάξει επιτέλους το φαύλο καθεστώς της κατασκευής δημόσιων έργων που αποφέρει στους μεγαλοεργολάβους τεράστια κέρδη και τον έλεγχο υποδομών όπως μεγάλοι οδικοί άξονες , αεροδρόμια κλπ. Την υλοποίηση των μεγάλων έργων να αναλάβει κρατικός φορέας που θα ελέγχεται κοινοβουλευτικά , με την συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του συνόλου των κοινωνικών φορέων που θα συμμετέχουν ισότιμα κατά την διάρκεια της πορείας των έργων.
Το παρόν ψήφισμα θα σταλεί στον Περιφερειάρχη , στους βουλευτές και τους δημάρχους του Νομού μας , στα Τοπικά ΜΜΕ και τους κρατικούς φορείς που ενεπλάκησαν στην υλοποίηση του έργου.

Στην ιστοσελίδα της Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης, μπορείτε να ακούσετε όλες τις εισηγήσεις από την εκδήλωση: http://www.paremvasi.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: