Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Πεταλωτής: υλοποιούμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

20 Φεβρουαρίου 2011.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ",  που αναφέρεται στην αποκάλυψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρος-Καν στο γαλλικό Canal+ για το χρονικό σημείο που ζήτησε την παρέμβαση του ΔΝΤ ο Έλληνας πρωθυπουργός, δήλωσε αργά τη νύχτα,  τα εξής:
"...Όλοι θυμόμαστε τις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με τον πλέον άμεσο τρόπο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές του 2009.
Το μέγεθος του προβλήματος η Ν.Δ. το απέκρυπτε επιμελώς από όλους. Αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές, μαζί με τις βίαιες αντιδράσεις των αγορών για την κατάσταση αυτή...
... Με λεπτούς χειρισμούς, με ψυχραιμία και περίσσια αποφασιστικότητα, καταφέραμε σε εποχές πολύ δύσκολες για τη χώρα μας, να δημιουργηθεί η γνωστή λύση του τριμερούς μηχανισμού δανεισμού και στήριξης μας και η υπαγωγή μας σε αυτόν.
...Αυτό που σήμερα είναι το ζητούμενο για την Ευρώπη, δηλαδή η δημιουργία ενός μόνιμου παρόμοιου μηχανισμού, εμείς το κατορθώσαμε, επιχειρώντας σ’ ένα εξαιρετικά δύσκολο κλίμα αναξιοπιστίας για τη χώρα μας, έτσι όπως την παρέδωσε η Ν.Δ. και φθάσαμε σήμερα, απαλλαγμένοι από τις προσωρινές δανειακές μας ανάγκες, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα.
Η πορεία αυτή ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη ήταν. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συμπυκνωμένης κατανόησης από τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή μας...

***Τι ισχυρίζεται ο Στρος Καν ...
"...Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, αποκαλύπτει ο Ντομινίκ Στρος-Καν σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+ που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", η οποία γράφει ότι  απευθύνθηκε στο ΔΝΤ, το οποίο της απάντησε ότι δεν σχολιάζει προσωπικές συζητήσεις του επικεφαλής του.
...Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ντοκιμαντέρ ο επικεφαλής του Ταμείου αναφέρει ο ίδιος την πληροφορία, επισημαίνοντας την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κ. Παπανδρέου.

...Σύμφωνα με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. 

...Αντ’ αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών..."....
   (Ν.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: