Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Οι γιατροί επιμένουν...

10 Φεβρουαρίου 2011.
Αν και ψ
ηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία,  (γράφουμε αναλυτικά, σε άλλη στήλη), οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν έως και την Παρασκευή, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης. Σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Κουτρουμάνης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου...... Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα από 11 π.μ. έως 3 μ.μ. τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, ύστερα από την 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ( ΠΟΕΔΗΝ). 
...Σήμερα στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα ταμεία είσπραξης του «πεντάευρου» με συμβολικό κλείσιμο των ταμείων και δωρεάν εξέταση των ασθενών από 8 έως τις 11 το πρωί. 
...Στο μεταξύ, όπως γράψαμε και χθες, προς εκτόνωση οδηγείται η κόντρα μεταξύ φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας καθώς οι τροπολογίες που κατατέθηκαν, λίγες ώρες πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την υγεία, φαίνεται να ικανοποιούν τους φαρμακοποιούς όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά και το θέμα των συστεγάσεων των φαρμακείων. 
...Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις. Τα φαρμακεία σήμερα θα είναι ανοικτά. 
***Στοιχεία, στα οποία αποτυπώνεται το «πάρτι» στην Υγεία, έδωσε στη Βουλή ο Αν. Λοβέρδος. Κατέθεσε πίνακα στον οποίο καταγράφονται οι τιμές σε 23 υλικά προμηθειών στα νοσοκομεία, τα οποία αγοράζονταν τα προηγούμενα χρόνια κατά 70% ακριβότερα από ό,τι τα δύο προηγούμενα χρόνια και το τρέχον έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: