Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πυρπολήθηκε συναγωγή Εβραίων στην Τυνησία.

1 Φεβρουαρίου 2011.
Μια συναγωγή Εβραίων, στο Γκαμπές, στη νότια Τυνησία, πυρπολήθηκε χθες το βράδυ από αγνώστους, δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Τραμπελσί Πέρεζ, ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας της Τζέρμπα, που βρίσκεται σε απόσταση 500 χλμ. νότια της Τύνιδας....«...Άγνωστοι πυρπόλησαν το βράδυ της Δευτέρας τη συναγωγή και κάηκαν οι κύλινδροι της Τορά..», διευκρίνισε ο Πέρεζ, μιλώντας τηλεφωνικά από την Τύνιδα.
«...Εκπλήσσομαι επειδή υπήρχαν αστυνομικοί όχι μακριά από τη συναγωγή», συνέχισε ο Πέρεζ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Γρίμπα, της αρχαιότερης συναγωγής της Αφρικής στο νησί Τζέρμπα.
...Η Γρίμπα είχε γίνει στόχος τον Απρίλιο 2002 μιας επίθεσης με παγιδευμένο φορτηγό, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η Αλ-Κάιντα. Είχαν σκοτωθεί 21 άνθρωποι: 14 γερμανοί τουρίστες, πέντε Τυνήσιοι και δύο Γάλλοι.
...Ο Πέρεζ δήλωσε εξάλλου πως το βράδυ της Παρασκευής άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια τριών ή τεσσάρων αυτοκινήτων στην εβραϊκή συνοικία της Χουμτ-Σουκ, της πρωτεύουσας του νησιού Τζέρμπα....
«...Η κατάσταση είναι ήρεμη στην Τζέρμπα, όμως οι άνθρωποι της εβραϊκής κοινότητας φοβούνται...», συνέχισε. Η εβραϊκή κοινότητα της Τυνησίας αριθμεί αυτή τη στιγμή 1.600 ανθρώπους, οι οποίοι κατοικούν κυρίως στη Τζέρμπα....(ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: