Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

"Νόστιμον ήμαρ..."

1 Φεβρουαρίου 2011.
Η αγωνία περίπου 180 Ελλήνων που ζουν στην Αίγυπτο έλαβε τέλος....όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, από τις 12 μέχρι τη μία το μεσημέρι επιβιβάστηκαν στα τρία αεροσκάφη C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας.......Παρών και στις τρεις επιβιβάσεις, ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων της Αιγύπτου. 
...Ο ίδιος καλωσόριζε τους Έλληνες της Αιγύπτου έναν προς έναν, που με έκδηλη συγκίνηση έμπαιναν στα αεροσκάφη.
....Ηλικιωμένοι, γονείς, νέοι, παιδιά, έτρεχαν να του σφίξουν το χέρι, συνοδεύοντας το «ευχαριστώ» που ξεστόμιζαν τα χείλη τους.
...Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς δεν επετράπη σε κανέναν από την ελληνική αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών να μεταβεί στις αίθουσες του αεροδρομίου.
...Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εξωτερικών, τα αεροσκάφη αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα τις πρώτες απογευματινές ώρες.

***Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, και Κύπριοι πολίτες που διαμένουν στην Αίγυπτο ζητούν τον επαναπατρισμό τους στην Κύπρο.
...Είκοσι Κύπριοι υπήκοοι έχουν έρθει σε επικοινωνία με την κυπριακή πρεσβεία στο Κάιρο και ζητούν να τεθεί σε εφαρμογή, σχέδιο επιστροφής στη χώρα τους.
...Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυπριακή πρεσβεία, οι κυπριακές διπλωματικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών στη Λευκωσία για να εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι Κύπριοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: