Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Προκλητικός και αποφασισμένος ο Καντάφι.

25 Φεβρουαρίου 2011.
Ο Καντάφι εμφανίστηκε πριν λίγο, στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης, καθώς οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα γίνονται ολοένα πιο σφοδρές και ενώ ο έλεγχος σε άλλες πόλεις έχει μάλλον χαθεί...Αθρόες  παραιτήσεις στενών συνεργατών του Λίβυου προέδρου...***Δηλώσεις του γιου του Καντάφι για τις πετρελαιοπηγές.........Κάνοντας επίδειξη δύναμης ο ηγέτης της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, απευθύνθηκε σήμερα στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στην Πράσινη Πλατεία, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι διατηρεί τον έλεγχο της πρωτεύουσάς του.
«...Θα πεθάνουμε εδώ, στο έδαφος της Λιβύης. Θα ματαιώσουμε τις ξένες απόπειρες όπως κάναμε με τον ιταλικό ιμπεριαλισμό», είπε ο Καντάφι, χαιρετίζοντας τη λιβυκή σημαία. 
...Η ζωή χωρίς το «πράσινο λάβαρο» είναι «άχρηστη», πρόσθεσε, αναφερόμενος στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που έχουν κατεβάσει τη λιβυκή σημαία και την έχουν αντικαταστήσει με εκείνη που χρησιμοποιούνταν πριν από την επανάσταση του 1969. «Αυτή είναι η αήττητη νεολαία», είπε, χαιρετίζοντας τους υποστηρικτές του.
«...Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τις αποθήκες όπλων και θα εξοπλίσουμε όλο το λαό και όλες τις φυλές της Λιβύης», προειδοποίησε ο Καντάφι και, απευθυνόμενους στους οπαδούς του, τους προέτρεψε: «...Ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για τη Λιβύη, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για την αξιοπρέπεια, ετοιμαστείτε να πολεμήσετε για το πετρέλαιο», διαβεβαιώνοντας ότι «μπορούμε να θριαμβεύσουμε επί των εχθρών».
...Στέλνοντας φιλιά στους υποστηρικτές του και υψώνοντας τη γροθιά του στον αέρα, πρόσθεσε: «Είμαστε το έθνος της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας, αυτό το έθνος έχει θριαμβεύσει επί της Ιταλίας».
...«Χορέψτε, τραγουδήστε και προετοιμαστείτε το πνεύμα που έχετε είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε προσπάθεια των ξένων και των εχθρών να μας καταστρέψουν. Ο Μουάμαρ Καντάφι είναι ανάμεσά σας. Στέκω ανάμεσα στο λαό και θα πολεμήσουμε και θα τους σκοτώσουμε αν θέλουν. Δείτε τη δύναμη του λαού. Αυτή είναι η δύναμη του λαού που δεν μπορεί να ηττηθεί», υπογράμμισε καλώντας και πάλι τους οπαδούς του «να χορέψουν, τα τραγουδήσουν και να γιορτάσουν στις πλατείες όλη τη νύχτα».

***Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ωστόσο ότι ο δρόμος που οδηγεί από το κέντρο της πρωτεύουσας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μιτίγκα είναι γεμάτος με αστυνομικούς και στρατιώτες που ελέγχουν εξονυχιστικά όσα οχήματα επιχειρούν να περάσουν από εκεί.
«...Ο δρόμος και όλες οι διασταυρώσεις είναι γεμάτες με στρατιώτες και αστυνομικούς που κρατούν καλάσνικοφ. Ζητούν από τους οδηγούς να ανοίγουν τα αυτοκίνητα και ελέγχουν τι υπάρχει μέσα. Είναι πολύ-πολύ δύσκολο να μετακινηθούμε» είπε ο μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς.
...Ορισμένοι κάτοικοι της πρωτεύουσας είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι είχαν ακούσε πως επρόκειτο να οργανωθεί αντικυβερνητική διαδήλωση κοντά στο αεροδρόμιο Μιτίγκα....

***Εν τω μεταξύ...
...Ορισμένες περιοχές της Τρίπολης βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, υποστήριξε απόψε ένας κάτοικος της λιβυκής πρωτεύουσας, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.
«...Ορισμένες περιοχές είναι υπό τον έλεγχο των διαφωνούντων ...άλλες, κυρίως αυτές γύρω από το Μπαμπ αλ-Αζίζια, είναι υπό τον έλεγχο των υποστηρικτών του Καντάφι και του στρατού», είπε. Το Μπαμπ αλ-Αζίζια είναι η περιοχή όπου διαμένει ο Λίβυος ηγέτης. «Εμείς μένουμε μέσα. Είναι πολύ επικίνδυνο να βγει κανείς έξω στην Τρίπολη», πρόσθεσε.
...Ο ίδιος υποστήριξε ότι έφτασε νωρίτερα στην πρωτεύουσα από την πόλη Ζαουίγια η οποία «ελέγχεται πλήρως από την αντιπολίτευση» καθώς εκεί «δεν υπάρχουν στρατιώτες».
...Άλλος μάρτυρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και σε τρεις πόλεις στην περιοχή των Δυτικών Όρεων, περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης. «Όλοι οι άνθρωποι στα Δυτικά Όρη ξεκίνησαν να συστήνουν τοπικές επιτροπές για να αυτοοργανωθούν. Οργανώνουν την ασφάλειά τους και όλες τις υποθέσεις τους αυτόνομα», είπε ο άνδρας αυτός, ο οποίος επέστρεψε σήμερα στην Τρίπολη από τη συγκεκριμένη περιοχή.
...Πρόκειται για τις πόλεις Γιέφρεν, Ζεντέν και Τζάντου. Ωστόσο υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης παραμένουν άλλα μέρη της ίδιας περιοχής, η οποία είναι προπύργιο των Βερβέρων.

***Αθρόες παραιτήσεις...
...Παραιτήθηκε από όλα τα δημόσια αξιώματά του ο στενός συνεργάτης, σύμβουλος και εξάδελφος του Καντάφι, Καντάφ αλ-Νταμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαχείριση της κρίσης, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena, επικαλούμενο ανακοίνωση του γραφείου του στο Κάιρο. Παράλληλα, ο γενικός εισαγγελέας της Λιβύης Αμπντούλ-Ραχμάν αλ-Aμπαρ δήλωσε ότι παραιτήθηκε και προσχώρησε στην αντιπολίτευση που επιδιώκει την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι.

***Δεν θα καταστρέψουμε τις πετρελαιοπηγές, λέει γιος του Καντάφι...
"...Δεν θα καταστρέψουμε ποτέ» το πετρέλαιο της Λιβύης", δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk TV ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ένας από τους γιους του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, προσθέτοντας ότι η οικογένειά του θα παραμείνει με οποιοδήποτε κόστος στη Λιβύη και δεν θα επιτρέψει σε μια «χούφτα τρομοκράτες» να ελέγχουν ένα μέρος της χώρας....«Δεν θα καταστρέψουμε ποτέ τις πετρελαιοπηγές. Ανήκουν στο λαό», σημείωσε ο Σάιφ Αλ Ισλάμ.

..Σε ερώτηση δημοσιογράφου του CNN-Turk για το αν υπάρχει ένα ενδεχόμενο εναλλακτικό σχέδιο για φυγή της οικογένειάς του από τη Λιβύη στην περίπτωση νίκης των αντικαθεστωτικών, ο Σάιφ αλ Ισλάμ σημείωσε: «Το πρώτο σχέδιό μας είναι να ζήσουμε και να πεθάνουμε στη Λιβύη. Το εναλλακτικό σχέδιό μας είναι να ζήσουμε και να πεθάνουμε στη Λιβύη».
Ο γιος του Καντάφι παραδέχθηκε την απώλεια του ελέγχου του ανατολικού τμήματος της Λιβύης, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι λιβυκές αρχές θα ξαναπάρουν σύντομα τον έλεγχο της περιοχής.
«...Υπάρχουν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι σε αυτήν τη ζώνη, ο αριθμός των τρομοκρατών είναι 200 ή 300 το ανώτερο. Ο λαός μας καλεί. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια χούφτα τρομοκρατών να ελέγχει μέρος της Λιβύης και του πληθυσμού της», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ελέγχει το δυτικό, το νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: