Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Εντείνεται η διαμάχη στους κόλπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

11 Φεβρουαρίου 2011.
Εντείνεται η διαμάχη στους κόλπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ...Η διαμάχη άρχισε χθες,   μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΔΣ, μετά  τις καταγγελίες κατά του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Ρ. Ρίζου....(γράψαμε σχετικά στις χθεσινές σελίδες μας)... ...Μετά την πρωινή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, που ζητούσε μεταξύ άλλων την παραίτηση του κ. Ρίζου και τον έλεγχο του πόθεν έσχες των συνδικαλιστών, η ΠΑΣΚΕ της ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε ότι "...Όποιος είχε κάτι να πει μπορούσε να το είχε πει στο Δ.Σ στις 3 Φλεβάρη και όχι 7 μέρες μετά". Η ΠΑΣΚΕ αναφέρει ακόμη ότι στο συγκεκριμένο ΔΣ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος τοποθετήθηκε ως εξής:

"...Επειδή είμαστε στο στόχαστρο, σας καλώ ο καθένας από εμάς να διορθώσει τα λάθη, τις αδυναμίες του και τις παραλήψεις του και όλοι μαζί ως θεσμός να κατακτήσουμε μια άλλη λειτουργία, μια λειτουργία που θα μας θωρακίσει από κάθε αρνητική κριτική. Σας καλώ να ξανακοιτάξουμε την πορεία μας και την διαδρομή μας γιατί, πέρα από τα χιλιάδες θετικά μας, και την προσφορά μας, έχουμε δώσει δικαιώματα και επειδή δεν θέλω να αδικήσω κανέναν θα συμφωνήσω πως δεν αφορά όλους. 
...Έχουμε δώσει δικαιώματα και αυτό είναι ανεπίτρεπτο και έχουμε ευθύνη. Είναι ανεπίτρεπτο γιατί εδώ εμείς δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας. Πρώτα απ΄όλα εκπροσωπούμε τον ιερό θεσμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και δεν έχουμε το δικαίωμα να τον πληγώνουμε, γιατί κάτω από την σημαία του δόθηκαν αγώνες και αγώνες". 
...Στο ζήτημα παρενέβη και η Συνεργασία Αγωνιστικών Δυνάμεων (ΣΑΔ, (πρόσκειται στον ΣΥΝ), παράταξη του κ. Ρίζου) η οποία επισημαίνει ότι "...δεν βιάζεται να εκδώσει την ετυμηγορία της για τον συνάδελφο Οργανωτικό Γραμματέα", ότι ..."...του αναγνωρίζει το δικαίωμα και τον στηρίζει ώστε να υπερασπισθεί τον εαυτό του και την συνδικαλιστική του τιμή και αγωνιστική αξιοπρέπεια με όλα τα νόμιμα μέσα και θεσμούς...
...Η ΣΑΔ με την μακρόχρονη ιστορία αγώνων για τους εργαζομένους και τη ΔΕΗ που από τις γραμμές της έχουν αναδειχθεί εκατοντάδες στελέχη που πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, για ένα σύγχρονο ταξικό, αγωνιστικό και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό, είναι η τελευταία παράταξη που θα δικαιολογήσει ή θα συγκαλύψει υπαρκτές αδυναμίες και θέματα δεοντολογίας των συνδικαλιστικών φορέων και των στελεχών, ακόμη, και για την ιδιωτική τους δραστηριότητα", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: