Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Στη Δικαιοσύνη οι "ταραξίες" αγρότες...

8 Φεβρουαρίου 2011.
Σε ολιγόωρη κατάληψη των διοδίων Μακρυχωρίου και ανέβασμα της μπάρας, ώστε να γίνεται ελεύθερα η κυκλοφορία των οχημάτων, προχώρησαν σήμερα οι αγρότες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής του νομού Λάρισας...***
Στην εισαγγελία οδηγούνται οι επτά συλληφθέντες αγρότες
.......Οι αγρότες, με ιδιωτικά αυτοκίνητα και χωρίς αγροτικά μηχανήματα, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες στην περιοχή των Σερρών, όδευσαν προς τα διόδια Μακρυχωρίου, λίγα λεπτά της ώρας μετά το μεσημέρι, τα οποία και «κατέλαβαν», επί περίπου μιάμιση ώρα, μοιράζοντας στους διερχόμενους οδηγούς ενημερωτικά φυλλάδια με τα αιτήματα τους.
...Εξάλλου, το απόγευμα, κι ενώ μερικές δεκάδες τρακτέρ εξακολουθούν να παραμένουν παραταγμένα δεξιά κι αριστερά του δρόμου, στον κόμβο της Γυρτώνης, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, με κυρίαρχη τάση την λήξη των κινητοποιήσεων.

***Στις Σέρρες, γύρω στο μεσημέρι, αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία οι επτά αγρότες που συνελήφθησαν χθες, όταν «έσπασαν» το μπλόκο της αστυνομίας και μέσα από αγροτικούς παράδρομους και χωράφια κατάφεραν με τα τρακτέρ τους να φτάσουν στον Προμαχώνα. 
...Η μεθοριακή διάβαση, πάντως, έχει αποκλειστεί ξανά, σήμερα το πρωί, από περίπου 250 εργαζόμενους του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), οι οποίοι ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους χτες.
...Οι Σερραίοι αγρότες συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Πάντως, έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται περισσότεροι από 50 αγρότες, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους τους. Στο μεταξύ, παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ αγροτών στην εθνικό οδό Σερρών - Προμαχώνα, πριν από τη γέφυρα Πετριτσίου, καθώς και οι διμοιρίες της αστυνομίας.
...Οι συγκεντρώσεις αγροτών έχουν ως εξής: Θεσσαλονικείς στα Μάλγαρα, από την περιοχή της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας, της Πέλλας στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, της Φλώρινας και του Αμυνταίου στον κόμβο Φιλώτα και της Θεσσαλίας στον κόμβο της Γυρτώνης.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: