Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

"Το Ισραήλ είναι προσηλωμένο στην ειρηνευτική συμφωνία με την Αίγυπτο"

17 Φεβρουαρίου 2011.
Το Ισραήλ είναι προσηλωμένο στην ειρηνευτική συμφωνία του 1979 με την Αίγυπτο, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σημειώνοντας ωστόσο ότι, αν και ελπίζει πως οι προσπάθειες της Αιγύπτου για την επίτευξη της δημοκρατίας θα επιτύχουν, πρέπει "...να είναι προετοιμασμένος και για το χειρότερο...".
..."...Κάθε Αιγύπτιος πρέπει να ξέρει ότι ο λαός του Ισράηλ είναι προσηλωμένος στην ειρήνη" με την Αίγυπτο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την ετήσια διάσκεψη των προέδρων των κύριων αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων στην Ιερουσαλήμ.
"...Το Ισραήλ θέλει η Αίγυπτος να επιτύχει στην προσπάθειά της για επίτευξη μιας γνήσιας δημοκρατίας με διάρκεια", προσέθεσε, επαναλαμβάνοντας ωστόσο το χειρότερο σενάριο, στο οποίο μια μη δημοκρατική, ισλαμική κυβέρνηση θα αντικαθιστούσε τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.
...Μια δημοκρατική Αίγυπτος θα ήταν καλή για την ειρήνη, σημείωσε. "...Ως πρωθυπουργός του Ισραήλ είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια περισσότερων από 7 εκατομμυρίων Ισραηλινών, οι οποίοι ζουν σε ένα και μοναδικό εβραϊκό κράτος....Δεν μπορώ μόνο να ελπίζω για το καλύτερο.
Πρέπει επίσης να είμαι προετοιμασμένος και για το χειρότερο", υπογράμμισε.
"...Ένα μέρος αυτής της προετοιμασίας είναι να προειδοποιήσω τους ηγέτες και αυτούς που χαράζουν την πολιτική στον κόσμο για τους πιθανούς κινδύνους που βρίσκονται μπροστά μας", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: