Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Λοβέρδος : Δεν θα πληρώνουμε και τα ασθενοφόρα για τους "Βαρδινογιάννηδες"

1 Φεβρουαρίου 2011.
"...Για κάθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που βρίσκεται σε αγωνιστικό-αθλητικό χώρο, 70.000 άνθρωποι στερούνται τη συγκεκριμένη υπηρεσία..."...Αυτό, τόνισε με έμφαση  ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου  και κάλεσε ΠΑΕ και ΚΑΕ να αναλάβουν οι ίδιοι την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους αθλητές τους.........Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση σε σύντομο χρονικό διάστημα για κάλυψη των γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ με ασθενοφόρα που θα παρέχουν οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ, καθώς, όπως είπε, «δεν γίνεται η ελληνική πολιτεία να στερείται άλλο αυτές τις υπηρεσίες».

....Στη συνέντευξη Τύπου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), η οποία συνδέεται, όπως είπε ο υπουργός, με το σχέδιο των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, παρουσιάστηκαν στοιχεία για την κατάσταση του ΕΚΑΒ αλλά και από την τετράμηνη λειτουργία των μοτοσικλετών του.
...Οι μοτοσικλέτες έχουν σπεύσει σε 460 περιστατικά, ορισμένα από τα οποία ήταν αρκετά σοβαρά.
...Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ιωάννης Ροτζιώκος ανέφερε πως από το 2004 δεν έχει αγοραστεί κανένα ασθενοφόρο και ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την αγορά 200 καινούργιων. Σήμερα, είπε, δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες του ΕΚΑΒ. Αυτή τη στιγμή καταρτίζεται επιχειρησιακό σχέδιο για το ΕΚΑΒ, ώστε να γνωρίζουμε τις ανάγκες του σε διασώστες και ασθενοφόρα.
...Ενα σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει για το ΕΚΑΒ, ανέφερε ο κ. Ροτζιώκος, δημιουργείται από τους χρήστες του, αφού «από τις 6.000 κλήσεις που δέχεται καθημερινά το ΕΚΑΒ, μόνο το 10-15% είναι πραγματικά επείγουσες». 
 
 
***Κενά όσον αφορά τους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου εξακολουθούν να υφίστανται, καθώς η δημοτική αστυνομία διενεργεί ελέγχους έως τις 9 το βράδυ. 
...Ο υπουργός είπε ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα, καθώς καθίστανται αρμόδιοι για ελέγχους οι επιθεωρητές Υγείας και Εργασίας. 
...Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, η πλειοψηφία των δημάρχων εφαρμόζει το νόμο και σύντομα θα τον εφαρμόσουν όλοι. 
...Οι έλεγχοι θα γενικευθούν, τόνισε ο υπουργός. 
 
***Ο κ. Λοβέρδος, ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των γιατρών και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας κατά την πανιατρική συγκέντρωση, είπε ότι «...κάθε κοινωνική αντίδραση, όταν δεν έχει βία, είναι ευπρόσδεκτη. Δεν δώσαμε εμείς εντολή για την επέμβαση των ΜΑΤ. Κάνουμε διάλογο, δεν χρησιμοποιούμε βία...», τόνισε ο υπουργός, αποδοκιμάζοντας εμμέσως και την επιλογή μερικών τραμπούκων  γιατρών να εισβάλουν στο υπουργείο. «Ολοι κρινόμαστε», τόνισε ο υπουργός.
...Αναφερόμενος στους φαρμακοποιούς είπε ότι έχει γίνει εξαντλητικός διάλογος. «Δεν κατανοώ γιατί συνεχίζουν, καθώς το θέμα που τους απασχολούσε έχει διευκρινιστεί. Ο νόμος εξασφαλίζει το άνοιγμα του επαγγέλματος και τη βιωσιμότητλα τους...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: