Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ιαπωνική "επίθεση " στον Μεντβέντεφ.

7 Φεβρουαρίου 2011.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν χαρακτήρισε σήμερα "ασυγχώρητη προσβολή" την επίσκεψη που πραγματοποίησε το Νοέμβριο ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ στις διαφιλονικούμενες νότιες Κουρίλες νήσους...
...Κατά τη διάρκεια ομιλίας του με αφορμή την ημέρα που είναι αφιερωμένη σε αυτά τα νησιά που διεκδικούν η Ρωσία και η Ιαπωνία, ο Καν υποσχέθηκε επίσης να κάνει τα πάντα για να αποκτήσει η χώρα του και πάλι τα τέσσερα νησιά, τα οποία κατέλαβαν σοβιετικά στρατεύματα το 1945.
"....Θα διαπραγματευτώ με υπομονή, με ακλόνιτη θέληση, σύμφωνα με την πολιτική που έχει στόχο την επίλυση αυτής της εδαφικής διαφοράς και θα υπογράψω μία συμφωνία ειρήνευσης με τη Ρωσία...", δήλωσε ο Καν, όπως μετέδωσε του πρακτορείο Jiji.
...Εξαιτίας αυτής της εδαφικής διαφοράς η Ιαπωνία και η Ρωσία δεν έχουν υπογράψει εδώ και 65 χρόνια συμφωνία ειρήνευσης.
...Το Νοέμβριο, ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήταν ο πρώτος ρώσος ηγέτης, περιλαμβανομένων των ηγετών της ΕΣΣΔ, ο οποίος επισκέφθηκε αυτό που η Ιαπωνία αποκαλεί Βόρειο Έδαφος.
...Στη Ρωσία, τα νησιά αυτά ονομάζονται Νότιες Κουρίλες.
...Τα τέσσερα νησιά κατελήφθησαν από τα σοβιετικά στρατεύματα το 1945, μετά την παράδοση της Ιαπωνίας στις 15 Αυγούστου του έτους αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: